Αν ψάχνετε ιδέες για να ομορφύνετε τον κήπο σας, θα παρατηρήσετε ότι φέτος η μόδα είναι ρετρό! Διακοσμητικά αντικείμενα, κούνιες, φαναράκια, μαξιλάρες σε διάφορα χρώματα και μονόχρωμα έπιπλα κήπου έχουν ξαναέρθει στη μόδα. Μια ακόμα τάση που την βλέπουμε παντού είναι τα έπιπλα κήπου από παλέτες. Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος θα βρείτε διάφορες ιδέες για την κάθε τάση ξεχωριστά.


                          Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014




1. Διακοσμητικά κήπου 


Διακοσμητικά κήπου
Χαριτωμένα ζωάκια και μικροί νάνοι από συνθετικό υλικό και ανεξίτηλη βαφή για να αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες είναι το νεο must για τον κήπο σας, ακριβώς όπως ήταν στη μόδα την δεκαετία του ΄60. 









Κάποιοι νάνοι μάλιστα, περιέχουν φωτοβολταικά πανελάκια και επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Με ελάχιστο κόστος μπορείτε να δώσετε χρωματιστές και παιχνιδιάρικες πινελιές στον κήπο σας-τα παιδιά θα το εκτιμήσουν δεόντως!


Διακοσμητικά κήπουΔιακοσμητικά κήπου


Στα διακοσμητικά κήπου που έχουν επανέλθει στη μόδα συμπεριλαμβάνονται και τα ποδήλατα κήπου, τα οποία περιέχουν θήκες για να κρεμάσετε τις γλάστρες σας. Αν έχετε μια αρκετά ευρύχωρη βεράντα ή μπαλκόνι, τα ποδήλατα κήπου θα είναι μια πρωτότυπη λύση για να συμμαζέψετε τις γλάστρες σας.

       
Διακοσμητικά κήπου



2. Κούνιες και αιώρες 

Ας το παραδεχτούμε, η φετινή μόδα θέλει να κάνει τον κήπο μας να μοιάζει με το εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη! Κι αυτό μας αρέσει!  Η κούνια είναι μια χαριτωμένη ρετρό επιλογή που θα δώσει άποψη και στυλ στο κήπο σας. Μάλιστα, αν επιλέξετε την κούνια που γίνεται κρεβάτι, ετοιμαστείτε για απολαυστικούς ύπνους...

                                             
Κούνια τριθέσια με αποσπώμενα μαξιλάρια 

3. Έπιπλα κήπου σε ουδέτερα χρώματα 

Τα έπιπλα κήπου που θα επιλέξει κανείς είναι θέμα γούστου και αναγκών: Άλλοι χρειάζονται μόνο ένα τραπεζάκι με δυο καρέκλες, άλλοι μεγάλη τραπεζαρία για τραπέζια με φίλους, άλλοι προτιμούν το σετ πάσο-σκαμπό και άλλοι το σετ σαλονιού.  

                                       Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014







Ό,τι έπιπλο κήπου κι αν επιλέξετε το θέμα είναι να είναι παντός καιρού. Πρέπει δηλαδή να φροντίσουμε α) να είναι ανθεκτικά β) να είναι σε ουδέτερα κλασσικά χρώματα για να μην φύγουν ποτέ από τη μόδα. 



Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014


Άλλωστε αυτό προστάζει και η φετινή τάση: Επιλέγουμε κλασσικά έπιπλα κήπου και τα κάνουμε μοντέρνα προσθέτοντας πολύχρωμα αξεσουάρ. 




Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014
Σχέδια κλασσικής αξίας σε προσφορά από την Epiplonet
Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014
Σχέδια κλασσικής αξίας σε προσφορά από την Epiplonet



Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014
Σχέδια κλασσικής αξίας σε προσφορά από την Epiplonet








4. Μαξιλάρια σε φωτεινά χρώματα 

Δεν χωράει αμφιβολία: Στο κήπο χρειάζεστε χαρούμενα,  φωτεινά χρώματα που να σας φτιάχνουν τη διάθεση.  Συνήθως τα λουλούδια μας κάνουν όλη την σκληρή δουλειά. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε lλίγα φυτά ή μόνο γκαζόν; Τότε σπάμε το πράσινο με χρωματιστά αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα τα παρακάτω μαξιλάρια.

Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014

Τα υφάσματα που θα επιλέξετε για τα έπιπλα κήπου καλό είναι να είναι σε έντονα, πολύχρωμα σχέδια. Σε προηγούμενο άρθρο, σας είχαμε εξηγήσει πως επιλέγουμε το πιο ανθεκτικό ύφασμα επίπλωσης: 

Πως επιλέγω το κατάλληλο ύφασμα επίπλωσης;

Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014 Τα έθνικ και τα ριγέ σχέδια είναι τα πιο δημοφιλή στο eshop της Εpiplonet το φετινό καλοκαίρι του 2014. Πρόταση μας είναι να μην υποτιμάτε και την διαχρονική αξία του φλοράλ! Είναι ένα σχέδιο που δεν θα φύγει ποτέ απο την μόδα και δίνει στο χώρο μας ρομαντικό και αρχοντικό ύφος συνάμα. 
Για να δείτε τις υπόλοιπες ιδέες που κυκλοφορούν φέτος για την διακόσμηση κήπου, πατήστε εδώ:

Αφιέρωμα στη διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2016 (μέρος β)







Ετικέτες , , , ,