Αναρωτιέστε πως να διακοσμήσετε τον κήπο σας; Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος της Epiplonet σας παρουσιάσαμε 4 τάσεις για την διακόσμηση κήπου, που έχουν επικρατήσει για το 2016. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε άλλες 4, εξίσου απολαυστικές αλλά λίγο πιο...ανατρεπτικές!Aκόμα: Πως δημιουργείς την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι στο εξοχικό σου δίπλα στη θάλασσα; 


Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014 Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014                                    











5. Έπιπλα κήπου από παλέτες  


Έγιναν δημοφιλή γιατί είναι οικονομικά και μπορεί να τα φτιάξεις ο καθένας (αρκεί να πιάνουν λίγο τα χέρια του). Στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα που πουλάνε παλέτες για χειροτεχνίες, αν όμως μένετε σε κάποια μικρή επαρχιακή πόλη υπάρχει πάντα η λύση του ξυλουργού της γειτονιάς! 




Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014



6. Αρωματικά φυτά 


Οι σύγχρονες ανάγκες έχουν διαμορφώσει την μόδα για τα καλλωπιστικά φυτά που φυτεύουμε στο κήπο μας: Είναι φύτα που δεν έχουν μεγάλες ανάγκες σε νερό, δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα και παρόλαυτα είναι όμορφα και εντυπωσιακά. Τα φοινικοειδή και τα παχύφυτα εξυπηρετούν τις παραπάνω απαιτήσεις, όμως τώρα τελευταία τα αρωματικά φυτά κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Το λεμονόχορτο, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και άλλα αρωματικά φυτά που θα σας προτείνουν στο φυτώριο που θα επισκεφτείτε είναι καλές λύσεις γιατί συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Λειτουργούν ως διακοσμητικά στοιχεία, απωθούν τα κουνούπια και  μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στη κουζίνα μας!


                                     



7. Φαναράκια σε διάφορα σχέδια

Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014 Στο α' μέρος εξηγήσαμε ότι η μόδα φέτος είναι ρετρό και αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τις κούνιες και τα διακοσμητικά κήπου που δείξαμε προηγουμένως αλλά και από την νέα μόδα με τα φαναράκια! Όποιο φαναράκι κι αν επιλέξετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει ζεστασιά και θα δημιουργήσει μια όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο κήπο σας. 
Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014 Αυτά που κάνουν θραύση το 2014 είναι τα αυτόφωτα φαναράκια, που φορτίζονται από την ηλιακή ενέργεια. Είναι οικονομικά και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο σκηνικό.




Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014 Διακόσμηση κήπου: 5 τάσεις για το 2014



8. Έπιπλα coastal living 

Αγοράζοντας λευκά έπιπλα που μοιάζουν θαλασσοφαγωμένα αλλά είναι απολύτως καινούργια, δημιουργούμε στο κήπου μας μια όμορφη αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό μας δίπλα στη θάλασσα. Αυτή η διακοσμητική τάση που ονομάζεται coastal living και συνηθίζεται πολύ στην Αγγλία και την Σκανδιναβία. 



Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014

Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014 Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014

Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014 Διακόσμηση κήπου: 8 τάσεις για το 2014


Τραπεζάκι σαλονιού σε λευκή πατίνα









Ετικέτες , , , ,