Σας αρέσει ο καναπές της γιαγιάς σας αλλά έχει φθαρεί το ύφασμα; Θέλετε καινούργιο ριχτάρι; Έχετε βρει μια φοβερή πολυθρόνα που όμως δεν ταιριάζει με τα χρώματα του σαλονιού; Η απλά θέλετε να ανανεώσετε το καθιστικό σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα; Υπάρχει τρόπος και είναι και οικονομικός. Επιλέξτε το ύφασμα που σας αρέσει και ντύστε τα έπιπλα σας από την αρχή! Παρακάτω σας δείχνουμε υφάσματα επίπλωσεων σε διάφορα υλικά και χρώματα για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει.


Ύφασμα σενίλ 
Ύφασμα επίπλωσης senil 


Το ύφασμα σενίλ έχει κοντό πέλος και χρησιμοποιείται για διάφορες χρήσεις μέσα στο σπίτι: χαλιά, κουρτίνες, πετσέτες και φυσικά για υφάσματα επιπλώσεων. Δίνει μαλακή και απαλή αίσθηση, όμως είναι ευαίσθητο, γι΄αυτό πρέπει να προσέχετε να μην φθαρεί γρήγορα.









Το αλέκιαστο ύφασμα επιπλώσεων λέγεται έτσι γιατί ό,τι λεκές και να γίνει, τον τρίβουμε με ένα πανάκι και νερό και εξαφανίζεται! Το ύφασμα έχει μεγάλη αντοχή, είναι γερμανικής προέλευσης και έχει απαλή υφή. Ενδείκνυται για λευκά έπιπλα ή καναπέδες, για...ευνόητους λόγους!



Αλέκιαστο ύφασμα, σε διάφορα χρώματα από την Epiplonet

Δείτε σε βίντεο πως είναι το αλέκιαστο ύφασμα και σε ποια χρώματα το βρίσκετε: 





Το καστόρι είναι δέρμα που έχει υποστεί επεξεργασία στην εσωτερική του πλευρά για να έχει μια απαλή υφή. Είναι ευαίσθητο υλικό, γι΄αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί που θα το τοποθετήσετε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεστε να φοβάστε τις λαδιές. Φεύγουν με ξύδι, νερό και καλό τρίψιμο! 






Ύφασμα πολυέστερ και βαμβακερό

Το πολυέστερ ύφασμα δημιουργείται από συνθετικές ίνες, δεν τσαλακώνεται, στεγνώνει εύκολα και δεν μαζεύει στο πλύσιμο. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Το βαμβακερό ύφασμα, από την άλλη είναι ελαφρύ, δροσερό και υποαλλεργικό, όμως τσαλακώνεται πανεύκολα και ξεθωριάζει. 


Υφασμα επίπλωσης Epiplonet: 90% pol-10% cotton

Το 100% βαμβάκερό ύφασμα είναι καλό για σεντόνια και μαξιλάρια αλλά όταν πρόκειται να επιλέξετε ύφασμα για τα έπιπλα σας προτιμήστε μια πρόσμιξη πολυεστέρα και βαμβακιού ή σκέτο πολυεστέρα, ώστε να αυξήσετε την ανθεκτικότητα του υλικού. 



Δερματίνη 

Η δερματίνη είναι συνθετικό δέρμα, κατάλληλο για ντύσετε σκάμπο που έχουν φθαρεί με τα χρόνια, ανάκλιντρα, καρέκλες κουζίνας ή μαξιλάρια. Δεν ενδυκνειται για έπιπλα βεράντας, γιατί φθείρεται από την απευθείας επαφή με τον ήλιο. Η υφή του μπορεί να είναι λεία ή ανάγλυφη

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε δερματίνη σε πολλά χρώματα και σχέδια, για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει με τα έπιπλά σας.







Καρό ύφασμα επίπλωσης από την Epiplonet
Εκτός από το υλικό του υφάσματος, πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή και στο σχέδιο του υφάσματος. Δεν χρειάζεται να επιλέγουμε συνεχώς ουδέτερα χρώματα. Μια καρώ πολυθρόνα ή 2-3 floral μαξιλάρια θα δώσουν ζωντάνια στο χώρο μας.






Για να βρείτε υφάσματα επιπλώσεων σε δεκάδες χρώματα και σχέδια ρίξτε μια ματιά εδώ:

Υφάσματα επίπλωσης από την Epiplonet

Ετικέτες , , , , ,