Το σπίτι από την τηλεοπτική σειρά "Τα Φιλαράκια" μπορεί να το έχουμε δει περισσότερες φορές από το σπίτι πολλών γνωστών και φίλων! Κάθε Σάββατο και Κυριακή, εδώ και χρόνια τα Φιλαράκια μας κρατάνε συντροφιά μέσω της μικρής οθόνης. Το  διαμέρισμα της Μόνικα είναι ένα από τα πιο διάσημα διαμερίσματα της Ν.Υόρκης μαζί με το  διάμερισμα της Κάρυ απο το Sex and the City. Σε προηγούμενο ποστ της Epiplonet μας ζητήσατε το αφιέρωμα και σας το παρουσιάζουμε!



Η πολυκατοικία που βρίσκονται τα διαμερίσματα του Chandler και της Mόνικα είναι στο Greenwich Village στο Μανχάταν. Σε έναν από τους ορόφους, σε δυο απέναντι διαμερίσματα μένουν η Μόνικα και ο Τσάντλερ. Ο Τζόυ μετακομίζει μαζί με τον Τσάντλερ όταν αρχίζει η ιστορία μας, ο Τσάντλερ έμενε όμως εκεί πολύ πιο πριν με τον πρωην συγκάτοικο του, Κιμ. 




Σε αντίθεση με το τακτοποιημένο διαμέρισμα της Μόνικα, το διαμέρισμα του Joey και τoυ Chandler είναι πάντα ακατάσταστο. Είναι ένα "αντρικό"  διαμέρισμα με ελάχιστα έπιπλα και σχεδόν καθόλου διακοσμητικά. Τα έπιπλα είναι φτηνά και παράταιρα μεταξύ τους, ενώ για το χαλί...δεν έχουμε λόγια!  Οι δυο συγκάτοικοι τρώνε, βλέπουν τηλεόραση, παίζουν videogames και ενίοτε κοιμούνται στις δυο σουπερ-αναπαυτικές πολυθρόνες τους, τα μόνο ακριβά έπιπλα του σπιτιού. Το τραπέζι, που δεν το χρειάζονταν άλλωστε,  το έχουν αντικαταστήσει με ένα μεγάλο ποδοσφαιράκι. 

Πολυθρόνα από σειρά Φιλαράκια

Στην Ελλάδα αντίστοιχες πολυθρόνες relax θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ: 
 Πολυθρόνες με μασάζ:


Κουνιστή και περιστρεφόμενη πολυθρόνα με μασάζ 



Φιλαράκια-σπίτι Τσάντλερ και Τζόυ


Το σπίτι της Μόνικας είναι εκεί όπου διαδραμτίζονται οι περισσότερες σκηνές της σειράς. Έχει μια ενιαία σαλοκουζίνα, μπάνιο δίπλα στη κουζίνα και δυο δωμάτια, ένα της Μόνικα και ένα της συγκατοίκου της .... Η Μόνικα έμεινε στο σπίτι, αφού η γιαγιά της, που είναι και η ιδιοκτήτρια μετακόμισε στην Φλόριντα. Αυτό δικαιολογεί σεναριακά και το πως η Μόνικα μπορούσε να συντηρεί ένα ολόκληρο διαμέρισμα, κάτι που για τα δεδομένα της Ν.Υόρκης είναι όνειρο απλησίαστο. Από τη γιαγιά έχουν μείνει κάποια κλασσικά έπιπλα που βλέπουμε στο σπίτι, καθώς και τα επιτραπέζια φωτιστικά της δεκαετίας του '40! 


Το σήμα κατατεθέν του διαμερίσματος είναι οι μοβ τοίχοι. Επειδή οι τοίχοι είναι σε έντονο χρώμα, τα έπιπλα και οι κουρτίνες είναι σε γήινους, ουδέτερους τόνους. Όπως παρατηρείται όμως το καθέ έπιπλο έχει διαφορετικό στυλ. Παρατηρήστε για παράδειγμα τα τραπεζάκια δίπλα στη πολυθρόνα, το κλασσικό βαρύ σκρίνιο δίπλα στη πόρτα της τουαλέτας ή το σκανδιναβικού στυλ τραπεζάκι της κουζίνας. Σύμφωνα με το σενάριο της σειράς, η Μόνικα αγόρασε τα έπιπλα της μεταχειρισμένα, από διάφορα παζάρια και ο διακοσμητής της σειράς προσπάθησε να είναι πιστός στο σενάριο, επιλέγοντας διαφόρων ειδών έπιπλα για το ντεκόρ του χώρου. 



Για να βρείτε κι άλλα κλασσικά έπιπλα, όπως αυτά που διακοσμούν το σπίτι από τα Φιλαράκια δείτε εδώ: 

Έπιπλα κλασσικά

Σπίτι από σειρά Φιλαράκια-Κουζίνα

Ανάμεσα στη κουζίνα και το σαλόνι υπάρχει ένα ξύλινο δοκάρι, το οποίο δεν έχει καμμία κατασκευαστική χρησιμότητα αλλά λειτουργεί ως διαχωριστικό χώρου και ακόμα ως ραφιέρα. Έξυπνο! Πίσω από αυτο βρίσκεται το ψυγείο. 


Σπίτι από σειρά Φιλαράκια
Η κουζίνα της Μόνικα από τη σειρά "Φιλαράκια" είναι σε μπλέ και κίτρινες αποχρώσεις. Τα ραφάκια είναι γεμάτα με μικρά βαζάκια και ο πάγκος είναι γεμάτος κουζινικά σκεύη (ας μην ξεχνάμε ότι το επάγγελμα της Μόνικα ήταν σεφ). Οι καρέκλες της κουζίνας είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, γιατί θεωρητικά έχουν βρεθεί σε διάφορα παζάρια. Όταν πρωτοξεκίνησε η σειρά φαινόταν περίεγο, όμως σήμερα σε ελάχιστους κάνει εντύπωση αφού οι διαφορετικές καρέκλες κουζίνας έχουν γίνει must στα μοντέρνα σπίτια. Αν θέλετε να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας, μπορείτε να αλλάξετε μια-δυο καρέκλες. Ρίξτε μια ματιά εδώ:

Kαρέκλες κουζίνας


 




Δείτε και το σπίτι της σειράς Sex and the City



 

Απο το e-shop επίπλου και διακόσμησης Epiplonet

Ετικέτες , , , , , ,