Xιλιάδες άνθρωποι στη Βρετανία φτιάχνουν τα σπίτια τους με πρότυπο τηλεοπτικές σειρές, με τα "Φιλαράκια" και το "Sex and the City" να βρίσκονται στη κορυφή των προτιμήσεων! Το διαμέρισμα της Carrie έχει αντιγραφεί τόσες πολλές φορές από τους διακοσμητές, σε σημείο που να έχει δημιουργηθεί μόδα που ονομάζεται The Carrie Trend! Παρακάτω σας δείχνουμε φωτογραφίες από τη διακόσμηση στη σειρά αλλά και την ταινία, για να εμπνευστείτε και σεις!





Στη λίστα με τα 100 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Νέα Υόρκη είναι και μια επίσκεψη στο θρυλικό σπίτι της Carrie Brandsaw από την σειρά "Sex and the City". Βρίσκεται στην διεύθυνση "No 1866, Perry Street, Greenwich Village". Οι τουρίστες μπορούν να φωτογραφηθούν έξω από την πολυκατοικία, αλλά δεν μπορούν να μπουν στο σπίτι, γιατί κατοικείται από ιδιώτες. Θα δείτε και λεωφορεία με τουρίστες που κάνουν το περίφημο  Sex and the City Ηotspots Tour, να κάνουν μια στάση για να φωτογραφηθούν έξω από το σπίτι!

Το διαμέρισμα της Κάρυ είναι μονόχωρο- στούντιο δηλαδή, το οποίο με μερικές γυψοσανίδες στη μέση, έχει αποκτήσει χώρο για κουζίνα αλλά και βεστιάριο. Η περίφημη ντουλάπα-βεστιάριο της Κάρυ είναι ουσιαστικά ένας διάδρομος που ενώνει το μπάνιο με την κρεβατομάρα. Σας λέγαμε ότι μπορείτε να κάνετε θαύματα σε μονόχωρα διαμερίσματα, θυμάστε; Αν όχι πάρτε ιδέες από εδώ.
 

Στη ταινία Sex and the City η Κάρυ αλλάζει τη διακόσμηση το παλιό της σπίτι και από νεανικό στούντιο μιας 20αρας μετατρέπεται στο κλασσάτο διαμέρισμα που βλέπεται παρακάτω! Η κουζίνα του στούντιο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ, το ίδιο άλλωστε συνέβαινε και στη σειρά. Το μόνο που ξέρουν οι φανς της σειράς είναι ότι η Κάρυ χρησιμοποιεί τον φούρνο για ντουλάπι!

 


 Στο σπίτι της Σαρλοτ στη Park Avenue κυρίαρχο ρόλο παίζει η τεράστια κουζίνα την οποία ο σχεδιαστής την έφτιαξε σε κομψούς μπεζ-λευκούς τόνους. Την μονοτονία του λευκού σπάνε οι λεπτομέρειες. Η παστέλ, ριγέ κουρτίνα, τα χρωματιστά σκέυη και η ηλεκτρικής κουζίνα της εταιρίας Wolf , με τα κόκκινα κουμπιά!










 Το γραφείο της Σαμάνθα στο Λος Άντζελες είναι μάρκας Vitra. Τα τεράστια πόστερ που απεικονίζουν την αγαπημένης της Time Square στον πίσω τοίχο, φωτίζουν και να μεγαλώνουν το χώρο.


Στη ταινία Sex and the City 2, παρουσιάζεται για πρώτη φορά το (πολυτελέστατο) σπίτι της  Κάρυ και του Mr. BigΗ κρεβατοκάμαρα είναι διακοσμητικό κομψοτέχνημα. Το κεφαλάρι έχει ντυθεί με χοντρό ύφασμα επιπλώσεων σε ρομβοειδή σχέδια ενώ ο τοίχος στο προσκέφαλο του κρεβατιού έχει ντυθεί με ταπετσαρία. Οι κουρτίνες είναι διπλές, σε μπλέ και πράσινα χρώματα και δίνουν μια ένταση στις γήινες αποχρώσεις του δωματίου. Tip: Προσέξτε την κίτρινη παιχνιδιάρικη λεπτομέρεια στις μπλε κουρτίνες

Μπορείτε και σεις να χρησιμοποιήσετε την ιδέα της Carrie και να ανανεώσετε την διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, τοποθετώντας ταπετσαρία σε ένα τοίχο. Δείτε πως γίνεται εδώ.

 





Σε μια άλλη άποψη της κρεβατοκάμαρας θαυμάστε τη λευκή τουαλέτα κρεβατοκάμαρας, σε στυλ δεκαετίας '40. Στην Ελλάδα κομοδίνα και καθρέφτες εποχής, μπορείτε να βρείτε διαδικτυακά εδώ: Κλασσικά έπιπλα από μαόνι σε λευκή πατίνα 






Όσοι παρακολουθούσατε την σειρά θα γνωρίζετε ότι η Carrie Brandsaw δεν μαγειρεύει. Άρα η κουζίνα της είναι όσο πιο λαμπερή γίνεται. Τα aqua-marine πλακάκια είναι από την Ann Sacks. Οι καρέκλες είναι χειροποίητες και ντυμένες με υφασμάτινη ταπετσαρία από την εταιρία Lee Jofa . Στην Ελλάδα, μπορείτε να παραγγείλετε υφάσματα επιπλώσεων διαδικτυακά εδώ: Προσφορές σε υφάσματα επιπλώσεων.




Mια ακόμα ωραία ιδέα είναι η βιβλιοθήκη στο χώρο της τραπεζαρίας. Δεν χρειάζεται να είναι παραφορτωμένη με βιβλία αλλά όπως και να΄χει δίνει ζεστασιά και χρώμα στο χώρο. Ειδικά αν τα ράφια φωτίζονται με διακριτικό, κρυφό φωτισμό, όπως σε αυτή την περίπτωση. 


Το φωτιστικό της τραπεζαρίας είναι ντυμένο με μικρούς χάλκινους δίσκους και μοιάζει λίγο με ντισκομπάλα! Δείτε  κι άλλες ιδέες για φωτιστικά τραπεζαρίας σε προηγούμενο μας άρθρο:
 Μοντέρνα και κλασσικά φωτιστικά τραπεζαρίας: Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει


Το τραπεζάκι του καφέ είναι από την εταιρία Poltrona Frau ενώ οι πολυθρόνες είναι vintage της δεκαετίας του '50. Προσέξτε πως ταιριάζει το μπλέ του καναπέ με τον χρυσοκίτρινο πίνακα!


Το νέο βεστιάριο στο νέο σπίτι της Κάρυ είναι χωρισμένο σε αντρική και γυναικεία πλευρά. Η πλευρά του mr. Big είναι αυστηρή και λιτή ενώ της Κάρυ είναι ρομαντική και vintage με λιγότερα συρτάρια και περισσότερη βιτρίνα. Καμμία σχέση με το παλιό, νεανικό και ακατάστατο βεστιάριο της Perry Street

Θέλετε να σας δείξουμε κι άλλα σπίτι από τηλεοπτικές σειρές κι αν ναι, από ποια; Αφήστε μας το σχόλιο σας!

             

Από το μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης στην Ελλάδα www.epiplonet.com









Ετικέτες ,