Mια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη διακόσμηση σήμερα, είναι το shabby chic! Εμφανίστηκε στη ζωή μας πριν 20 χρόνια και έκτοτε δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα. Είναι ένα εκλεκτικό στυλ διακόσμησης που έχει δυο χαρακτηριστικά:
α) τα αντικέ έπιπλα
β) τα λευκά και παστέλ χρώματα



Είναι αυτό που λέμε, θηλυκό στυλ διακόσμησης, αφού προτιμάτε πολύ από τις γυναίκες. Έχει vintage αισθητική και δημιουργεί χώρους κοριτσίστικους και ονειρεμένους, στους οποίους το λευκό χρώμα αναμιγνύεται με ζεστές παστέλ πινελιές. 


Αν σας αρέσει, τότε σας έχουμε καλά νέα! Για να το πετύχετε δεν χρειάζεται ούτε κόπο, ούτε πολλά χρήματα. Το schabby chic στυλ δημιουργείται με αντικέ έπιπλα της γιαγιάς ή με καινούργια έπιπλα με λευκή πατίνα, που μοιάζουν με παλιά αλλά δεν είναι! Δεν χρειάζεται να έχει κανείς πολλές γνώσεις διακόσμησης για να το πετύχει. 


Αρκεί να δημιουργήσετε σε κάθε δωμάτιο μια λευκή βάση, ένα ουδέτερο δηλαδή φόντο και να φροντίσετε να αγοράσετε μικροέπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα σε παστέλ χρωματισμούς. Παστέλ μπορεί να είναι επίσης όλα τα υφάσματα επίπλωσης που θα χρησιμοποιήσετε, από τις κουρτίνες μέχρι το ύφασμα για τα μαξιλάρια. 

Διαβάστε ακόμη: 

Vintage διακόσμηση: Πως να διακοσμήσετε το σπίτι με αντικέ έπιπλα άλλης εποχής...


Το ξύλο είναι επίσης ένα υλικό που ταιριάζει πολύ σε ένα δωμάτιο με shabby shic στυλ. Στο shabby chic τα πατώματα δεν είναι μαρμάρινα, ούτε σκεπασμένα με πλακάκια...Έχουν ζεστό, καφέ ξύλο ή σανίδες με λευκή πατίνα, όπως τα σπίτια αποικιακού στυλ. Επίσης, οι καρέκλες σε αυτό το είδος διακόσμησης είναι συνήθως σε αποχρώσεις του φυσικού ξύλου. 



Στο e-shop επίπλου και διακόσμησης Epiplonet θα βρείτε δεκάδες έπιπλα σε shabby chic στυλ, έπιπλα με λευκή πατίνα για το σαλόνι, την κουζίνα, το χολ εισόδου αλλά και όλο το σπίτι. Ρίξτε μια ματιά εδώ:
Συλλογή Έπιπλα σε Λευκή Πατίνα



Ετικέτες ,