Τα Χριστούγεννα συνήθως σπάμε το κεφάλι μας για το γεύμα που θα φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας και ξεχνάμε ότι εκτός από το στομάχι μας πρέπει να χορταίνει και το μάτι! Δοκιμάστε φέτος να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μια από τις 10 ιδέες που συγκέντρωσε για σας η ομάδα της Epiplonet. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο..και όταν ακούσετε τα επιφωνήματα θαυμασμού από τους καλεσμένους σας, θα μας θυμηθείτε!

1. Φρέσκια γιρλάντα με γκι και φωτάκια

Απλώνετε μια φρέσκια γιρλάντα από γκι ή έλατο, με φωτάκια πλεγμένα ανάμεσα στα φύλλα της, σε όλο το μήκος του τραπεζιού. Τα βάζα με τα κεριά είναι προαιρετικά και μόνο αν έχετε μεγάλο τραπέζι, διαφορετικά η επιφάνεια φαγητού θα περιοριστεί σημαντικά. 













2. Μακρόστενο γλαστράκι με κεριά

Απλώστε κατά μήκος του τραπεζιού το χριστουγεννιάτικο runner που έχετε (ή ένα οποιοδήποτε runner στα χρώματα των εορτών) και από πάνω τοποθετήστε ένα γλαστράκι με πυκνό πράσινο φυτό. Κατά προτίμηση, το γλαστράκι να είναι μακρόστενο για να μην ξεφεύγει από το πλαίσιο του runner. Τοποθετήστε και 2-3 απλά κεριά μέσα στο γλαστράκι και ανάψτε τα όταν φτάσουν οι πρώτοι καλεσμένοι...










3. DIY χριστουγεννιάτικα γλαστράκια

Γεμίστε 10 ομοιόμορφα βαζάκια (ίδιο σχήμα και μέγεθος) με λευκή διακοσμητική άμμο (ή ζάχαρη!) μέχρι τη μέση του κάθε βάζου. Συνεχίστε γεμίζοντας τα μισά μέχρι πάνω με μικρές μπαλίτσες χρυσές ή ασημί ή ακόμα με κόκκινα γκι. Στα άλλα μισά βάλτε ένα μικρό κεράκι ρεσό. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό! 











4. Κηροπήγια και πράσινη γιρλάντα

Τα κηροπήγια είναι μια επιλογή all time classic! Στολίστε το τραπέζι σας με τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα στολίδια που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μπάλες και γιρλάντες. Σε δυο σημεία στη μέση του τραπεζιού τοποθετήστε τα επιβλητικά παλιά κηροπήγια της γιαγιάς. Ιδανικά, θα μπορούσατε να σερβίρετε και κάποια ορεκτικά στα ασημικά πιάτα και πιατέλες που έχετε στη προίκα σας! Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ αρχοντικό και άκρως εορταστικό. 



5. Φοντανιέρες με μπάλες, τοποθετημένες σε πιατέλα

Τοποθετήστε στη μέση του τραπεζιού μια μεγάλη ασημένια πιατέλα και φτιάξτε μια σύνθεση με βάζα, φοντανιέρες ή άλλα κρύσταλλα που έχετε στο σπίτι...







Γεμίστε το καθένα από αυτά με χριστουγεννιάτικα υλικά της αρεσκείας σας και προσθέστε 2-3 μικρά κλαδιά από έλατο, για να δώσουν χρώμα στη σύνθεσή σας. Είναι απλό αλλά το αποτέλεσμα, όπως το βλέπουμε στη φωτογραφία είναι απλά υπέροχο!  



6. Στολίστε τα πιάτα σας 

Αν θέλετε να στολίσετε το τραπέζι σας σαν επαγγελματίας, δεν πρέπει να ξεχνάτε και τον στολισμό του σερβίτσιου! Μια κλασσική και εύκολη επιλογή είναι να τυλίξετε τις πετσέτες (ή χοντρές, ποιοτικές χαρτοπετσέτες) σε κύλινδρο και να τις δέσετε με λευκό ή χρυσό σπάγκο. Πριν τις δέσετε, περάστε στο σπάγκο και ένα μικρό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό. Μπορεί να είναι ένα χρυσό κουδουνάκι, μια μπαλίτσα ή ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό. Αλλη μια καλή ιδέα είναι να στολίσετε το πιάτο με ένα μικρό φαναράκι ή μια γυάλινη θήκη ρεσό, χωρίς να βάλετε πετσέτα. Ότι κι αν επιλέξετε, το σημαντικό είναι ότι θα δώσετε εύκολα μια γιορτινή νότα στο τραπέζι σας...

Δείτε κι αυτό:

7.  4 βήματα για εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού!

8. Οικονομικές (και πολύ έξυπνες) ιδέες διακόσμησης για τα Χριστούγεννα του 2016

9.    5 φανταστικοί χρωματικοί συνδυασμοί για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση (εκτός από πράσινο-κόκκινο!)



Ετικέτες , , , ,