Τα κεράκια και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που κρέμονται από το φωτιστικό είναι πάντα μια κλασσική ιδέα για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για καινούργια στολίδια...Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και χρησιμοποιήστε τα παλιά με διαφορετικό τρόπο. 



Παίξτε με τα υφάσματα, τις υφές και τα χρώματα. Επιστρατεύστε τα κόκκινα, πράσινα και λευκά υφάσματα που έχετε στο σπίτι (ριχτάρια, μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα κ.ο.κ.) και κάντε έναν ωραίο συνδυασμό που οπτικά θα θυμίζει Χρστούγεννα. Ή ακόμα αυτοσχεδιάστε! Ένα ωραίο παράδειγμα για μίνιμαλ στυλ στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση  είναι να συνδυάσετε το λευκό και το μαύρο χρώμα στο σαλόνι και να προσθέσετε χριστουγεννιάτικες πινελιές με καταπράσινα κλαδιά ελάτου και γούνινα ή φλις ριχτάρια.

 

Χρειάζεται χρόνο και μεράκι αλλά όταν το τελειώσετε, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Κρεμάστε κάπου ψηλά ένα ξερό κλαδί (αυτή τη περίοδο θα βρείτε σίγουρα αν όχι στην αυλή σας, τότε στο πάρκο). Στολίστε το με διάφορα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα από παλιά στολίδια που δεν χρησιμοποιείτε πια ή από υλικά που έχετε σίγουρα στο σπίτι (π.χ. μικρά κουτάκια δώρου με χαρτόνι). Άλλη μια έξυπνη ιδέα για χριστουγεννιάτικο στολισμό είναι να γεμίσετε 2-3 άδεια βάζα με νερό και να βάλετε μέσα κεράκια ρεσό να επιπλέουν. 

Επίσης, μπορείτε να ξεθάψετε από την αποθήκη μικρά γλαστράκια που δεν χρησιμοποιείτε  πλέον, να τα γεμίσετε με κουκουνάρια, όπως βλέπετε παρακάτω και να φτιάξετε πρωτότυπα και πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το παράθυρό. 


Οι κορδέλες κάνουν θαύματα στο χώρο. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε πανάκριβα χριστουγεννιάτικα υλικά. Μια απλή κόκκινη καρό κορδέλα, στα χρώματα των Χριστουγέννων μπορεί να μεταμορφώσει τη κουζίνα σας, όπως βλέπετε παρακάτω. Ξεχωρίζουμε το ψυγείο, που τυλίχτηκε  σε χριστουγεννιάτικο δώρο!Τα στεφανάκια στα ντουλάπια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με διάφορα μικροστολίδια. 

Διαβάστε ακόμη: 

Πώς να διακοσμήσουμε γιορτινά το τραπεζάκι του σαλονιού ( +bonus χριστουγεννιάτικες προσφορές!)

Ετικέτες ,