Κουνιστή καρέκλα-πολυθρόνα για βεράντα και μπαλκόνι Η κουνιστή καρέκλα είναι ένα έπιπλο που έχει συνδεθεί με την αμερικάνικη κουλτούρα και το coyntry style. Κάτι ήξεραν οι Αμερικάνοι που καθιέρωσαν την κουνιστή καρέκλα στις βεράντες και τα μπαλκόνια τους, αφού το να μετατοπίζουμε το σώμα μας προς τα πίσω και εμπρός, είναι μία κίνηση που λειτουργεί κατευναστικά σε όλους τους ανθρώπους! Είναι μια αντίδραση που συνηθίζει το έμβρυο από τη μήτρα της μητέρας και αυτή την τεχνική χρησιμοποιεί η μητέρα για να ηρεμήσει το μωρό της. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος υποσυνείδητα αυτή η αντίδραση επανέρχεται και το λίκνισμα φαίνεται να χαλαρώνει την ένταση που αισθάνεται σε διάφορα στάδια της ζωής του. 


Κουνιστή καρέκλα-πολυθρόνα για βεράντα και μπαλκόνι
Κουνιστή καρέκλα-πολυθρόνα για βεράντα και μπαλκόνι Η κουνιστή καρέκλα λοιπόν ανακουφίζει όλο το νευρικό σύστημα και βοηθάει στο διάβασμα και την έλλειψη συγκέντρωσης. Αν θέλετε να διαθέσετε ένα μικρό ποσό για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας, δεν θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερη επιλογή από το να αγοράσετε μια μόνο καρέκλα, αρκεί να είναι κουνιστή


Κουνιστή καρέκλα-πολυθρόνα για βεράντα και μπαλκόνι
Στο πέρασμα των αιώνων διάφορα σχέδια κουνιστής καρέκλας εμφανίζονταν στις χώρες της Ευρώπης. Αυτοί όμως που έκαναν μόδα το έπιπλο αυτό και το καθιέρωσαν ήταν οι άποικοι της Αμερικής. Οι κουνιστές καρέκλες εμφανίστηκαν στα αμερικάνικα μπαλκόνια του Νότου, εκεί που άνθρωποι ζούσαν κοντά στη φύση και με αυτόν τον τρόπο ξεκουράζονταν από τις αγροτικές δουλειές και απολάμβαναν το όμορφο περιβάλλον. Η αισθητική ήταν ανάλογη των countrystyle σπιτιών και γι΄αυτό μέχρι σήμερα η κουνιστή καρέκλα αποτελεί must στην country style διακόσμηση. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, θεωρείται ότι την έμπνευση για τον σχεδιασμό μιας κουνιστής καρέκλας ήρθε από τα κουνιστά αλογάκια, που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως παιδικά παιχνίδια. 





Ακόμα και στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου οι κουνιστές καρέκλες αποτελούν κατά παράδοση μέρος της διακόσμησης. Μάλιστα, η κουνιστή καρέκλα του Τζον Κένεντι πωλήθηκε πέρσι σε δημοπρασία, έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ και θεωρείται η ακριβότερη τιμή πώλησης κουνιστής καρέκλας μέχρι τώρα! 
Κουνιστή καρέκλα-πολυθρόνα για βεράντα και μπαλκόνι
Η κουνιστή καρέκλα του Τζον Κένεντι 

Αν και εδν συνηθίζεται στην Ελλάδα, η κουνιστή καρέκλα στο μπαλκόνι ή την βεράντα είναι μια πολύ ωραία, καλοκαιρινή και χαλαρωτική λύση! Στο μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης στην Ελλάδα θα βρείτε μια επιλεγμένη συλλογή με κουνιστές καρέκλες σε οικονομικές τιμές. Ρίξτε μια ματιά εδώ


Κουνιστή καρέκλα-πολυθρόνα για βεράντα και μπαλκόνι



Κουνιστή καρέκλα παραδοσιακή 


Μοντέρνα κουνιστή καρέκλα από plexiglass

Ετικέτες , , , ,