Πρόβλημα 1: Το δωμάτιο είναι χαμηλοτάβανο 


Λύση:   Τοποθετήστε το κουρτινόξυλο αρκετά πιο πάνω από το κούφωμα της μπαλκονόπορτας και αφήστε τις κουρτίνες να πέσουν μέχρι το πάτωμα. Ο τοίχος θα φαίνεται πιο μακρύς και το δωμάτιο θα φανεί μεγαλύτερο. Αν δεν έχετε διάθεση να αγοράσετε νέες κουρτίνες, μπορείτε να κόψετε αυτές που έχετε έτσι ώστε να φτάνουν μέχρι την άκρη του παραθύρου. Επίσης, αντικείμενα που είναι ψηλά και μακριά, όπως για παράδειγμα αυτό το επιδαπέδιο φωτιστικό δημιουργούν ένα οπτικό εφέ που κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ψηλό. Για τον ίδιο λόγο, πάνω στο χαμηλό τραπεζάκι υπάρχει τοποθετημένο και ένα βάζο με λουλούδια, που δίνει ύψος στο χώρο. 



Φωτιστικό δαπέδου από γυαλί οπαλίνα




Πρόβλημα 2: Το δωμάτιο φαίνεται ψυχρό και αφιλόξενο 

Τα σαλόνια που έχουμε κληρονομήσει από τους δικούς μας και έχουν κλασσικό στυλ πολλές φορές είναι λιτά, ψυχρά κι ανάποδα! Χρειάζονται μια μοντέρνα διακοσμητική πινελιά για να γίνουν ζεστά και φιλόξενα. Αυτήν την πινελιά σας την προσφέρουν τα υφάσματα επίπλωσης! Αγοράστε υφάσματα για μαξιλάρια και καλύματα που σας αρέσουν, επιλέγοντας μοντέρνα σχέδια και χρώματα.

Υφάσματα επιπλώσεων σε προσφορά από την Εpiplonet


Στη συνέχεια, ντύστε τους καναπέδες σας και φτιάξτε πολλά πολλά μαξιλάρια για να τους γεμίσετε. Προσοχή: είναι παλιομοδίτικο και επίσης ψυχρό να σετάρετε τα υφάσματα και να είναι όλα ασορτί! Μπλέξτε τα χρώματα και τα σχέδια και φτιάξτε ένα διακοσμητικό ύφος...επιμελώς ατημέλητο! 


Πρόβλημα 3: Τα έπιπλα είναι τοποθετημένα άχαρα


Επειδή δεν έχουμε φαντασία στη τοποθέτηση επίπλων συνήθως τα κολλάμε γύρω από τους τοίχους, δημιουργώντας ένα μουντό και βαρετό αποτέλεσμα. Σκεφτείτε λίγο...Έχετε δει σε κανένα περιοδικό διακόσμησης να τοποθετούνται έτσι τα έπιπλα; Ξεκολλήστε τους καναπέδες σας από τους τοίχους σας και ομαδοποιήστε τους. Για παράδειγμα, βάλτε τον ένα καναπέ απέναντι από τον άλλο και τοποθετήστε το σεκρετέρ σας, πίσω από τον καναπέ. Έτσι το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φιλικό, καθώς θα ενθαρρύνετε η συνομιλία. 

Και αν αναρωτιέστε ποια είναι η σωστή θέση για να τοποθετήσετε την τηλεόραση δείτε εδώ



Πρόβλημα 4: Υπάρχουν ατέλειες που δεν διορθώνονται. 

Ειδικά αν νοικιάζετε, το σπίτι σας είναι πιθανόν να έχει ατέλειες που δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε. Για παράδειγμα ένας τοίχος με υγρασία... Για να καλύπτετε λαθάκια στους τοίχους, μια είναι η λύση-πασπαρτού! Καθρέφτες τοίχου! Οι καθρέφτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, μεγαλώνουν το χώρο, αντανακλούν και πολλαπλασιάζουν το φως. Το μοναδικό μέρος που απαγορεύεται να τοποθετηθεί καθρέφτης, σύμφωνα με το φενγκ σουι είναι απέναντι από το κεφαλάρι του κρεβατιού σας. Δείτε εδώ γιατί! 








Πρόβλημα 5: Δεν έχετε αρκετά διακοσμητικά αντικείμενα 

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να στολίσετε το σπίτι σας με ακριβά διακοσμητικά αντικείμενα. Τα πάντα μπορούν να γίνουν στολίδια σε ένα σπίτι, αρκεί να υπάρχει φαντασία και διάθεση για δημιουργικότητα. Για παράδειγμα αυτά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια...Γιατί να τα χαίρεται μόνο το ψυγείο; Τοποθετήστε τα μέσα σε μεγάλα βάζα και δώστε πολύχρωμες πινελιές στο χώρο σας. Αν είναι φθινόπωρο ή χειμώνας επιλέξτε μήλα που δεν χαλάνε. 

Πρόβλημα 6: Δεν έχετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους 

Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε δημιουργικότητα και φαντασία. Όταν το σπίτι σας δεν έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους και δεν θέλετε να επενδύσετε λεφτά για να φτιάξετε κάτι από την αρχή, πρέπει να γίνετε εφευρετικοί. Για παράδειγμα, στο διαμέρισμα της φωτογραφίας ένα ζευγάρι χρησιμοποίησε ενα σετ ραφάκια για κρασί που δεν χρειαζόνταν και έφτιαξε μια όμορφη θήκη για τις πετσέτες μπάνιου! Επίσης, χρησιμοποίησε ένα ξεχασμένο ψάθινο καλάθι για να φτιάξει όμορφα ραφάκια.

 

Διαβάστε ακόμα: 


Κάντο μόνος σου: Πανεύκολες χειροτεχνίες για ανακαίνιση μπάνιου


DIY:6 οικονομικές συμβουλές για να αλλάξουμε το παιδικό δωμάτιο



Ετικέτες ,