Παιδικό γραφείο Η διακόσμηση παίζει μεγάλο ρόλο για να μπορεί ένα παιδικό δωμάτιο να είναι άνετο και λειτουργικό. Μπορεί τα παιδιά να έχουν όρεξη για παιχνίδι  παντού, τι πρέπει να κάνουμε όμως για να έχουν και όρεξη για διάβασμα;  Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...να μάθουμε πως πρέπει να επιπλώσουμε λειτουργικά το παιδικό γραφείο. 
Απλό γραφείο για την πρώτη Δημοτικού


















Παιδικό γραφείο με υπολογιστή 

Είναι απαραίτητο το κάθε παιδί να έχει τον δικό του χώρο για διάβασμα, είτε αυτό είναι ένα μικρό γραφείο που θα μοιράζεται με τον αδελφό του είτε είναι ένας δικός του χώρος. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γονείς είναι να βάζουν τα παιδιά να διαβάζουν στο τραπέζι της κουζίνας, που είναι ψηλό και άβολο για ανάγνωση και γράψιμο. Σε κάθε παιδικό δωμάτιο πρέπει να υπάρχει ένα μικρό γραφείο για το παιδί.









Το παιδικό γραφείο πρέπει να είναι στο ύψος του παιδιού και να είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να είναι βολικό για διάβασμα. Να έχει δηλαδή συρταράκια για να τακτοποιεί το παιδί τα βιβλία του αλλά να έχει και χώρο για προσωπικό                         υπολογιστή που είναι πλέον απαραίτητος για κάθε παιδί.   

                            

Η καρέκλα του παιδικού γραφείου 

Ροζ καρέκλα γραφείου για κορίτσια
Το πιο βασικό χαρακτηριστικό μιας παιδικής καρέκλα γραφείου είναι να έχει ρυθμιζόμενο ύψος. Έτσι όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο θα ρυθμίζεται κατάλληλα το ύψος της καρέκλας ώστε να βρίσκεται το παιδί στο κατάλληλο ύψος για ανάγνωση. Η απόσταση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα μάτια του παιδιού και το βιβλίο είναι 35 με 40 εκατοστά. 

Παιδική καρέκλα γραφείου σε πολλά χρώματα

Υφασμάτινη καρέκλα γραφείου με μηχανισμό ρύθμισης ύψους
Επίσης, όπως κάθε άλλη καρέκλα γραφείου, έτσι και η παιδική πρέπει να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές:
α) Η βάση πρέπει να έχει πέντε ροδάκια και όχι τρία, έτσι ώστε να είναι σταθερή
β) Το κάθισμα πρέπει να είναι σε κατάλληλο ύψος, ωστε τα πέλματα αυτού που κάθεται να ακουμπάνε στο πάτωμα.
γ) Το κάθισμα δεν πρέπει να είναι πολύ βαθύ, ώστε να μην πιέζονται οι μηροί και κουράζονται. 
δ) Η πλάτη της καρέκλας γραφείου πρέπει να είναι ψηλή και ανακλινόμενη έτσι ώστε να στηρίζει καλά τη πλάτη και τη μέση αυτού που κάθεται.
ε) Η καρέκλα είναι καλό να έχει μπράτσα, σε τέτοιο ύψος ώστε να κάθεται αναπαυτικά αυτός που την χρησιμοποιεί. 

Παιδική καρέκλα γραφείου σε ροζ, πράσινο,μπλε     



Η βιβλιοθήκη στο παιδικό δωμάτιο

Γραφείο με επικαθήμενη βιβλιοθήκη σε διάφορα χρώματα
Όταν επιλέγουμε μια παιδική βιβλιοθήκη πρέπει να αποφεύγουμε τις ογκώδεις επιλογές και να προτιμούμε τα σταθερά έπιπλα. Μια παιδική βιβλιοθήκη δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλη, γιατί τα ράφια μαζεύουν σκόνη και η σκόνη δημιουργεί προβλήματα με άσθμα και αλλεργίες. Όσο πιο μικρή είναι η βιβλιοθήκη, τόσο καλύτερα γιατί πρέπει να είναι λειτουργική και το το παιδί να είναι σε θέση να φτάνει όλα τα ράφια της. 





 του γραφείου 

Σε ένα παιδικό δωμάτιο το φωτιστικό που είναι στο κομοδίνο του παιδιού δεν πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που είναι το γραφείο. Το φωτιστικό του γραφείου είναι καλό να έχει λευκό φως που ομοιάζει με το φως της ημέρας. Ο ψυχρός, μπλε φωτισμός είναι πιο ξεκούραστος για ανάγνωση από το κίτρινο φως, που είναι πιο ζεστό μεν αλλά δεν είναι κατάλληλο για εργασία. 

Παιδικό πορτατίφ για κομοδίνο   
Παιδικό πορτατίφ μελισούλα για κομοδίνο
             

Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε online όλο το πακέτο επίπλων για το παιδικό δωμάτιο και να έρθει στη πόρτα σας με ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ! Δείτε σχέδια και προσφορές εδώ:

www.epiplonet.com