Η ανακαίνιση του καθιστικού μας είναι μια από αυτές τις ιδέες που όλο λέμε ότι πρέπει κάποια στιγμή να την κάνουμε και όλο το αναβάλλουμε. Μπορεί να σας φαίνεται μπελάς αλλά δεν είναι! Φτάνει να εφαρμόσετε σταδιακά και όποτε αντέχει το πορτοφόλι σας ένα-ένα τα παρακάτω βήματα. Υπάρχει τρόπος να ανακαινίσουμε το σαλόνι μας εύκολα και οικονομικά, με απλές ιδέες, που θα σας παρουσιάσουμε στη συνέχεια!  

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 1ο

Το πρώτο βήμα για την ανακαίνιση του καθιστικού μας είναι η επανατοποθέτηση των επίπλων. Αλλάξτε τη θέση του καναπέ ή της τραπεζαρίας, των μεγάλων δηλαδή επίπλων που καθορίζουν όλο το δωμάτιο και το πρώτο βήμα για την ανακαίνιση του σπιτιού θα έχει γίνει! Αν υπάρχει τηλεόραση στο δωμάτιο, τοποθετήστε το έπιπλο τηλεόρασης στη σωστή απόσταση από τον καναπέ και μην ξεχάσετε μαζί με τα έπιπλα να μετακινήσετε και τους πίνακες! 
Η πλήρης συλλογή επίπλων τηλεόρασης σε μοντέρνο και vintage στυλ από την Epiplonet εδω!

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 2ο

Αφού ασχοληθείτε με τα μεγάλα έπιπλα του σπιτιού στρέψτε τη προσοχή σας στα μικροέπιπλα. Τα μικροέπιπλα ειναι καθοριστικές πινελιές για την διακόσμηση κάθε χώρου, αφού καθορίζουν το ύφος και το στυλ του. Η αλλαγή τους θα κάνει μεγάλη διαφορά και θα κοστίσει πολύ λίγα χρήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το παλιομοδίτικο τραπεζάκι σαλονιού που έχετε τόσα χρόνια με ένα μοντέρνο και οικονομικό τραπεζάκι σαλονιού που θα βρείτε στο ίντερνετ! Το καλό με τις ηλεκτρονικές αγορές είναι ότι μπορείτε να παραγγείλετε χωρίς κόπο και χρόνο, καθισμένοι στο  καναπέ σας και οι αγορές σας να βρίσκονται σε λίγες μέρες στη πόρτα σας!  Πολλά e-shop μάλιστα, όπως το e-shop διακόσμησης της Epiplonet δεν χρεώνουν τα μεταφορικά.
Τραπεζάκι σαλονιού γυάλινο
   
Tραπεζάκι σαλονιού γυάλινο σε προσφορά από την Epiplonet

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 3ο 

Το χαλί που στρώνουμε στο καθιστικό είναι συνήθως το ακριβό, παχύ χαλί που αγοράσαμε πριν χρόνι και (μεταξύ μας) το έχουμε βαρεθεί! Δεν χρειάζεται να ξοδεψουμε αντίστοιχα χρήματα για να κάνουμε μια αλλαγή στο χαλί. Ένα πιο οικονομικό κομμάτι, ίσως κατώτερης ποιότητας θα ανανεώσει αμέσως το δωμάτιο αλλά και τη διάθεσή σας! Εφόσον δεν θα αγοράσετε ένα καλό χαλί για μια ζωή, μπορείτε μάλιστα να μην είστε συντηρητικοί με το χρώμα και το σχέδιο. Πειραματιστείτε, επιλέξτε έντονα χρώματα και στρώστε έστω και για μια σεζόν ένα χαλί που θα κάνει τη διαφορά!

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 4ο 

Ελάχιστοι το σκέφτονται και όμως μια από τις πιο οικονομικές και γρήγορες λύσεις για ανακαίνιση καθιστικού είναι η αλλαγή των υφασμάτων επίπλωσης! Στο διαδίκτυο θα βρείτε σε προσφορά δεκάδες σχέδια και χρώματα για να αλλάξετε το ύφασμα σε μαξιλάρια και τις κουρτίνες του σαλονιού. Και εδώ μπορείτε να πειραματιστείτε ελεύθερα. Στην αγορά κυκλοφορούν πολύ μοντέρνα σχέδια, από απλά γεωμετρικά μοτίβα μέχρι πολύχρωμα φλοράλ. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο χώρο σας και αλλάξτε τον!
Υφάσματα επίπλωσης σε δεκάδες χρώματα και σχέδια από την Epiplonet!

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 5ο 

Θυμάστε τι είπαμε πιο πάνω; Μην ξεχάσετε όταν μετακινήσετε τα έπιπλα να μετακινήσετε και τους πίνακες! Και επειδή σε αυτό το άρθρο πνέει ένας αέρας αλλαγής προτείνουμε να μην μετακινήσετε τους πίνακες. Αλλάξτε τους! Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος που παίζουν οι πίνακες στο καθιστικό, αφού ουσιαστικά ντύνουν τους τοίχους και πρέπει να είναι σε ισορροπία με τα υπόλοιπα έπιπλα. Ό,τι και να κάνετε, είτε αγοράσετε καινούργιους πίνακες ή μετακινήσετε τους παλιούς, φροντίστε να τους κρεμάσετε στο σωστό ύψος, ώστε να υπάρχει μια οπτική αρμονία στο χώρο. 
Διαβάστε ακόμα:  Πίνακες ζωγραφικής-5 συμβουλές για σωστή τοποθέτηση



Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 6ο 

Πουφ με κομμάτια τζιν -πουλόβερ
Ένα μικροέπιπλο που μπορεί να αλλάξει το καθιστικό σας, είναι το πουφ! Δυο τρια πουφ σε διάφορα χρώματα ή ένα μεγάλο αναπαυτικό σκαμπό-πουφ αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για τον καναπέ σας και θα αλλάξουν τη συμβατική σύνθεση των επίπλων που βλέπουμε σε κάθε καθιστικό. Στη συλλογή πουφ-σκαμπό της Epiplonet υπάρχουν πάνω από 50 σχέδια για κάθε στυλ διακόσμησης. .
Πουφ ασπρόμαυρο από γνήσιο δέρμα

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 7ο 

Παρατηρήστε στις φωτογραφίες πως φωτίζεται το σαλόνι, όταν τοποθετούμε καινούργια, φρέσκα διακοσμητικά αντικείμενα. Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό δίπλα στο καναπέ ή ακόμα και ένας απλός ξύλινος δίσκος στο τραπεζάκι του σαλονιού κάνουν τα έπιπλα να μην φαίνονται γυμνά και άψυχα. Η αγορά φωτιστικών είναι ένα έξοδο που μπορεί να το κάνει κάποιος εύκολα. Δεν χρειάζεται βέβαια να το παρακάνετε.Σκεφτείτε τι χρειάζεστε, κάντε μια έρευνα αγοράς και διαλέξτε επιλεγμένα κομμάτια που θα κάνουν εντύπωση και δεν θα παραφορτώσουν το χώρο.

      

Διαβάστε ακόμα: 10 +2 ιδέες για να διακοσμήσετε το τραπεζάκι του σαλονιού σας!

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 8ο 

Έχετε αλλάξει κουρτίνες, μαξιλάρια, βάλατε σε άλλη θέση τον καναπέ, ανανεώσατε τη διακόσμηση στο τραπεζάκι του σαλονιού, πήρατε ένα φρέσκο οικονομικό χαλί. Τι μένει ακόμα να κάνετε για την ανακαίνιση του καθιστικού; Στα περισσότερα καθιστικά η τραπεζαρία είναι στον ίδιο χώρο με το σαλόνι. Κυρίως στα μοντέρνα διαμερίσματα είναι μικρή και διακριτική και χρησιμεύει συνήθως για καθημερινό τραπέζι φαγητού. Γι΄αυτό το λόγο φθείρεται εύκολα. Αν είστε διατεθειμένοι για μεγάλες αλλαγές, ψάξτε στο Διαδίκτυο για προσφορές και διαλέξτε μια νέα τραπεζαρία με μοντέρνο σχέδιο. Αξίζει να δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή στο έπιπλο που χρησιμοποιούμε καθημερινά !

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 9ο 

Λίγο πριν φτάσουμε το τέλος, στο βήμα νούμερο 9 φροντίζουμε τις λεπτομέρειες! Δεν αλλάζουμε το χώρο αλλά τον τακτοποιούμε. Άλλωστε και οι φίλοι μας οι Κινέζοι και το φενγκ σουι υποστηρίζουν ότι ένα δωμάτιο που δεν είναι σε τάξη εκπέμπει κακή ενέργεια και μας αγχώνει. Στα περισσότερα σαλόνια, η βιβλιοθήκη είναι αναπόσπαστο μέρος της σύνθεσης των επίπλων. Δώστε της λίγη σημασία! Τα βιβλία και τα διάφορα αναμνηστικά που έχουμε τοποθετήσει στα ράφια της μπορούν να τακτοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ένα ισορροπημένο οπτικό αποτέλεσμα. Άλλοι τα ταξινομούν ανά μέγεθος. Εμείς σας προτείνουμε να εστιάσετε στο χρώμα.

Ανακαίνιση καθιστικού: Βήμα 10ο

Το τελευταίο βήμα στην ανακαίνιση κάθε χώρου είναι να καθίσουμε αναπαυτικά στο καναπέ μας και να τον απολαύσουμε! Το σπίτι είναι για να το ζείτε, πρέπει να μας αποφορτίζει και να μας ξεκουράζει, οπότε αξίζει να επενδύσουμε λίγα χρήματα από τον προυπολογισμό μας για να το φροντίσουμε. Τοποθετήστε φρέσκα λουλούδια στα βάζα, σηκώστε τα στόρια και ανοίξτε τις κουρτίνες για να μπαίνει φως στο δωμάτιο. Καλή απόλαυση!


Επισκεφτείτε το μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης Epiplonet για να βολτάρετε, παίρνοντας ιδέες από τα 4.000 προϊόντα μας!




Ετικέτες , , , , ,