Πως να διακοσμήσουμε γιορτινά το τραπεζάκι του σαλονιού
Τις γιορτές, το σαλόνι μας έχει την τιμητική του! Το στολίζουμε, το τακτοποιούμε, το γεμίζουμε με χριστουγεννιάτικες πινελιές και ανυπομονούμε να γυρίσουμε σπίτι για να χαλαρώσουμε στο καναπέ, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα φωτάκια. Εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο όμως, είναι κάτι ακόμα που  μπορεί να κλέψει τα βλέματα στο σαλόνι μας. Κάτι που παραμελούμε να το στολίσουμε αν και το έχουμε συνέχεια μπροστά μας! Το τραπεζάκι του σαλονιού...Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έξυπνες ιδέες για να στολίσουμε εύκολα και οικονομικά το τραπεζάκι μας, με αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι. 


Όσο ωραίο κι αν είναι το τραπεζάκι του σαλονιού, τα Χριστούγεννα χρειάζεται κι αυτό τα στολίδια του. Αν δεν σας αρέσουν οι περίτεχνοι στολισμοί και είστε φαν του μινιμαλιστικού στυλ τοποθετήστε πάνω στο τραπεζάκι ένα απλό γυάλινο βάζο με κόκκινες μπάλες, δυο-τρία κεριά ή ένα σουπλά με έντονο χρώμα (χρυσό-ασημί). 

Πως να διακοσμήσουμε γιορτινά το τραπεζάκι του σαλονιούΠως να διακοσμήσουμε γιορτινά το τραπεζάκι του σαλονιού
Διάφορα μικροαντικείμενα μπορούν να δώσουν χρώμα στο τραπεζάκι του σαλονιού, το οποίο συνήθως είναι φτιαγμένο από ξύλο ή γυαλι και αποτελεί έναν ουδέτερο καμβά για κάθε χρήση. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε κλαδιά ελάτου, ψεκάστε τα με χρυσόσκονη και τοποθετήστε τα μέσα σε διάφορα άδεια βάζα που έχετε στο σπίτι. Αυτό και μόνο φτάνει για να ζωντανέψει το σαλόνι σας!  Επίσης, μια ωραία σύνθεση με κισσό και φτέρη ή άλλα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να δημιουργήσει μια κομψή σύνθεση όπως αυτή της διπλανής φωτογραφίας. 


Τραπεζάκι σαλονιού από ξύλο οξυάς


Τραπεζάκι σαλονιού vintage σε προσφορά από την Epiplonet

Πως να διακοσμήσουμε γιορτινά το τραπεζάκι του σαλονιού
Τα φρέσκα λουλούδια είναι επίσης μια πολύ καλή διακοσμητική επιλογή για το τραπεζάκι του σαλονιού. Mε 2-3 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε ένα ωραίο μπουκέτο από φρέσκα λουλούδια, τα οποία θα αντέξουν περίπου 15 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκούν οι γιορτές. Επιλέξτε λουλούδια σε χρώματα που ταιριάζουν με την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σαλονιού σας, προσθέστε δίπλα ένα ωραίο vintage πιάτο ή πιατέλα, γεμάτο με μπάλες και δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο! 


Άλλωστε, σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σου είναι καλύτερο να στολίζουμε το σπίτι με φρέσκα λουλούδια που γεμίζουν καλή ενέργεια τον χώρο και όχι με ψεύτικα και αποξηραμένα. 

Πως να διακοσμήσουμε γιορτινά το τραπεζάκι του σαλονιούΠως να διακοσμήσουμε γιορτινά το τραπεζάκι του σαλονιού
Μια άλλη καλή ιδέα είναι να στρώσετε πάνω στο τραπεζάκι ένα runner σε γιορτινά χρώματα και να τοποθετήσετε πάνω του μικρά γιορτινά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα 1-2 μπάλες ή ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο.  Αυτή είναι μια πολύ καλή λύση, αν το τραπεζάκι σας έχει μια αδυναμία που θέλετε να κρύψετε, για παράδεγμα μια γρατζουνιά ή μια λευκή στάμπα. Για να δείτε πως καθαρίζουμε λευκές στάμπες νερού από το ξύλο, δείτε εδώ: 

Πως αφαιρώ λευκά σημάδια από το ξύλο


Τραπεζάκι σαλονιού από πατιναρισμένο ξύλο 
Πως να διακοσμήσουμε γιορτινά το τραπεζάκι του σαλονιού










Για εσάς που θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και στο σπίτι σας, σας παρουσιάσαμε στο προηγούμενο άρθρο διάφορες ιδέες για δωράκια σπιτιού. Μέσα σε αυτές ήταν και η αντικατάσταση του τραπεζιού για το σαλόνι με ένα καινούργιο. Συνήθως το τραπεζάκι του σαλονιού είναι από τα πρώτα πράγματα που φθείρεται μέσα στο σπίτι, είτε γιατί γεμίζει στάμπες ή γιατί ξεθωριάζει το χρώμα του. Εμείς στην Epiplonet, σας παρουσιάζουμε μια συλλογή απο χριστουγεννιάτικες προσφορές για να επιλέξετε ένα καινούργιο τραπεζάκι σε πολύ οικονομική τιμή. 

Μπορείτε να επιλέξετε ένα ξύλινο τραπεζάκι που κάνει το χώρο ζεστό και έχει κλασσικό ύφος. Ή ακόμα και να διαλέξετε ένα μοντέρνο γυάλινο τραπεζάκι, που συνήθως δείχνουν μικρά αλλά δεν είναι και είναι απόλυτα ασφαλή καθώς έχουν φτιαχτεί με γυαλί ασφαλείας. 


Χριστουγεννιάτικες προσφορές από την www.epiplonet.com

Σκαλιστό μασιφ τραπεζάκι σαλονιού

Μοντέρνο τραπεζάκι σαλονιού

Τραπεζάκι σαλονιού από την Epiplonet

Τραπεζάκι σαλονιού με λευκή επιφάνεια και γυαλί


Μοντέρνο τραπεζάκι σαλονιού


Τραπεζάκι σαλονιού από την Epiplonet
Tραπεζάκι σαλονιού από ξύλο οξυάς
Μοντέρνο τραπεζάκι σαλονιού με δυο σκαμπό
Τραπεζάκι σαλονιού με δυο συρταράκια και τζάμι

Τραπέζι από ξύλο δρυ

Ετικέτες , , , ,