Το προηγούμενο άρθρο μας για διακόσμηση του τραπεζιού σαλονιού έκανε θραύση, γι΄αυτό και επανερχόμαστε με νέες ιδέες για την διακόσμηση της τραπεζαρίας για το ρεβεγιόν! Δεν χρειάζεται πολύ κόπο και έξτρα έξοδα για να στρώσετε ένα εντυπωσιακό τραπέζι αυτές τις γιορτές. Με λίγη φαντασία, μεράκι και τη δική μας βοήθεια θα αφήσετε τους καλεσμένους σας με το στόμα ανοιχτό...


1. Επιλέξτε το χρώμα  που σας αρέσει 

Το πρώτο βήμα για ένα επιτυχημένο στολισμό της τραπεζαρίας σαλονιού είναι να επιλέξετε τα χρώματα που θα συνδυάσετε. Το κόκκινο και το πράσινο είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα των Χριστουγέννων. Ό,τι χρώμα όμως και να χρησιμοποιήσετε δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού το λευκό τραπεζομάντηλο είναι ένα ουδέτερο φόντο που ταιριάζει με όλα. Το μοβ, το χρυσό ακόμα και το γκρι είναι εναλλακτικές προτάσεις για ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι παλέτες που σας δείχνουμε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να μην αστοχήσετε στο συνδυασμό χρωμάτων. 






 2. Επιλέξτε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε


Αφού αποφασίσετε το χρώμα, το επόμενο βήμα είναι να σκεφτείτε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Πριν βγείτε στην αγορά σκεφτείτε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τα διακοσμητικά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι ή στην αποθήκη. Αυτά τα κόκκινα φαναράκια για παράδειγμα που βάζετε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι, μπορεί να φαίνονται υπέροχα πάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πασπαλισμένα με λίγη χρυσόσκονη. Επίσης, 2-3 ποτήρια κρασιού αναποδογύρισμενα, όπως βλέπετε στη παρακάτω φωτογραφία γίνονται υπέροχα και πρωτότυπα κηροπήγια! 



Δεν χρειάζετε να σπάσετε το κεφάλι σας για να σκεφτείτε υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ό,τι υπάρχει στα ντουλάπια της κουζίνας ( όπως για παράδειγμα ξυλάκια κανέλας) ή ακόμα και κλαδιά δέντρων από το κήπο...όλα είναι χρήσιμα! 






3. Αυτοσχεδιάστε !

Ακόμα, δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε αγοράζοντας χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες με περίεργα μοτίβα...Δεν έχουν καθόλου value for money. Οι απλές μονόχρωμες χαρτοπετσέτες, στο χρώμα που έχετε επιλέξει θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους!  Αντιθέτως, επενδύστε μερικά ευρώ για να αγοράσετε κορδέλες και χαρτόνι, με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.









4. Μην ξεχάσετε τα λουλούδια! 

Σύμφωνα με το φενγκ σουι, που ακολουθούν εδώ και αιώνες πιστά οι Ασιάτες, τα φρέσκα λουλούδια δίνουν καλή ενέργεια στο χώρο και ζωηρή διάθεση στους ενοίκους του. Όπως κι αν επιλέξετε να διακοσμήσετε το τραπέζι των γιορτών, μην ξεχάσετε τα λουλούδια! Ακόμα κι ένα κλαράκι από έλατο ή απο γκι, φρέσκο και όχι πλαστικό (!) , δίνει άλλη ζωντάνια στο χώρο. Και φυσικά, τα κόκκινα αλεξανδρινά που είναι σήμα κατατεθέν των γιορτών  και ονομάζονται λουλούδια των χριστουγέννων είναι μια κλασσική επιλογή για λιτή και μινιμαλιστική διακόσμηση, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. 


                                                                                                                                                       

Διαβάστε ακόμη: 




Διακόσμηση για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Ετικέτες , ,