Κάντο μόνος σου: Πανεύκολες χειροτεχνίες για ανακαίνιση μπάνιου
Αν έχετε μια ώρα κενό και ένα μπάνιο που δεν σας αρέσει, να τι θα κάνετε! Συγκεντρώσαμε για εσάς πανεύκολες χειροτεχνίες που χρειάζονται λιγότερο από μια ώρα για να τις κάνετε και μπορούν να αλλάξουν στα γρήγορα την όψη του μπάνιου σας! 


Ακούγοντας την λέξη χειροτεχνία οι περισσότεροι σκέφτονται: "Εμένα δεν πιάνουν τα χέρια μου!", "Ποιός έχει χρόνο τώρα για κατασκευές;". Δεν συμβαίνει όμως πάντα έτσι! Υπάρχουν και χειροτεχνίες που είναι πολύ εύκολο να γίνουν γι΄αυτό άλλωστε και το DIY (Do It Yourself) είναι η νέα μόδα σε Ευρώπη και Αμερική.  Παρακάτω θα βρείτε έξυπνες ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας ή να αλλάξετε την εμφάνιση σε βαζάκια μπάνιου, καλαθάκι για τα άπλυτα, θήκη για το χαρτί υγείας, ραφάκια μπάνιου και ντουλαπάκια μπάνιου. 







1. Βαζάκια μπάνιου DIY 

Κάντο μόνος σου: Πανεύκολες χειροτεχνίες για ανακαίνιση μπάνιου

Τα βαζάκια από το μέλι και τις μαρμελάδες που έχουν τελειώσει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι για τις μπατονέτες ή τα πον πον. Τα μικροπράματα του μπάνιου είναι καλύτερο να φαίνονται τακτοποιημένα σε κομψά γυάλινα βαζάκια, παρά να στοιβάζονται στα ραφάκια, μέσα σε αυτά τα αντιαισθητικά σακουλάκια του σουπερ μάρκετ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να βάψετε τα καπάκια από τα βάζα σε ό,τι χρώμα θέλετε. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε παλιά κουμπιά που έχετε καταχωνιασμενα κάπου στα συρτάρια σας, για να φτιάξετε αυτά τα κομψά χερουλάκια που βλέπετε στη φωτογραφία. 

2. Καλαθάκια μπάνιου DIY 

Κάντο μόνος σου: Πανεύκολες χειροτεχνίες για ανακαίνιση μπάνιου

Μια ωραία ιδέα για να αποθηκεύετε τα χαρτιά υγείας και τις πετσέτες χεριών είναι η εξής: Αγοράστε μικρά ψάθινα καλαθάκια και κρεμάστε τα στο τοίχο! Η συνθεση, όπως βλέπετε στη φωτογραφία είναι απλή και δημιουργεί εξτρά αποθηκευτικούς χώρους σε κάθε μικρή γωνιά του μπάνιου που δεν χωράει τίποτε άλλο. Σίγουρα τα καλαθάκια είναι πολύ πιο εύκολη λύση από την τοποθέτηση ραφιών και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο. 


3. Θήκη για χαρτί υγείας DIY 


Κάντο μόνος σου: Πανεύκολες χειροτεχνίες για ανακαίνιση μπάνιου
Φαίνεται αστείο αλλά δείχνει μια παιχνιδιάρικη διάθεση...Άλλωστε το μπάνιο είναι ο τελευταίος χώρος στο σπίτι που πρέπει να είμαστε σοβαροί! Αυτός που είχε την συγκεκριμένη ιδέα είχε πολύ απλά ένα παιδί που αγαπούσε τους δεινόσαυρους.  Έτσι σκέφτηκε να αντικαταστήσει την σκουριασμένη μεταλλική θήκη για χαρτί υγείας που είχαν στην τουαλέτα χρησιμοποιώντας έναν...βροντόσαυρο! Το μόνο που χρειάστηκε είναι να επισκεφτεί ένα παιχνιδάκι, να αγοράσει ένα πλαστικό παιχνίδι τους ενός ευρώ και να το βάψει με σπρευ στα χρώματα του μπάνιου. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή δεν φαίνεται πολύ πρακτική λύση για κάποιον που πρέπει να χρησιμοποιήσει το χαρτί υγείας. Είναι όμως εξαιρετική ιδέα για να κρεμάμε το έξτρα ρολό, που συνήθως στα μπάνια το βλέπουμε ακουμπισμένο πάνω στο καζανάκι ή στοιβαγμένο στα μικρά ραφάκια του μπάνιου. 













Διαβάστε ακόμα: 

DIY:6 οικονομικές συμβουλές για να  αλλάξουμε το παιδικό δωμάτιο



4. Καλαθάκι για τα άπλυτα DIY 


Κάντο μόνος σου: Πανεύκολες χειροτεχνίες για ανακαίνιση μπάνιου

Κάντο μόνος σου: Πανεύκολες χειροτεχνίες για ανακαίνιση μπάνιου
Το καλαθάκι για τα άπλυτα είναι συνήθως μονόχρωμο, σε ουδέτερο χρώμα για να ταιριάζει σε όλα τα μπάνια. Εσείς όμως αν έχετε χρόνο μπορείτε να του δώσετε προσωπικότητα! Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκια, κόψτε το σε μικρά κυκλάκια και κάντε διάφορα σχέδια στο καλαθάκι σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ασορτί πετσέτες μπάνιου, όπως βλέπουμε ση φωτογραφία. Ακόμα και οι πιο φτηνές πετσέτες, που αγοράζουμε με το κιλό στα πολυκαταστήματα θα φαίνονται διαφορετικές αν τις περιποιηθείτε! Το μόνο που χρειάζεστε είναι φυσικά μια καλής ποιότητας μπογιά υφάσματος, ώστε να μην ξεβάφει στο πλύσιμο. 



5. Ντουλαπάκια μπάνιου DIY 


Όχι, δεν θα ισχυριστούμε ότι μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ντουλαπάκια μπάνιου. Μπορείτε δηλαδή, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για μια πανεύκολη χειροτεχνία της μιας ώρας! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τα ντουλάπια σας, ώστε να φαίνονται καινούργια. Χρησιμοποιώντας οικονομικό χαρτί περιτυλίγματος, σε οποιοδήποτε σχέδιο σας αρέσει μπορείτε να ντύσετε το εσωτερικό από τα ντουλάπια σας. Αυτή η ιδέα δεν αλλάζει την διακόσμηση του μπάνιου αλλά μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση. Πρόκειται για το ντουλαπάκι που ανοίγεται κάθε μέρα...γιατί να φαίνεται σαν λευκό ντουλαπάκι νοσοκομείου; Βάλτε λίγο χρώμα στη ζωή σας και αυτό που θα αλλάξει θα είναι η διάθεσή σας! 

Κάντο μόνος σου: Πανεύκολες χειροτεχνίες για ανακαίνιση μπάνιου




Διαβάστε ακόμα: Κάντο μόνος σου: Χειροποίητες κατασκευές για πιο λειτουργικό σπίτι



Ετικέτες , , , , ,