Πως είναι διακοσμημένο το καθιστικό, όπου περνάει την ώρα της η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας; Κατασκοπεύσαμε τα προσωπικά δωμάτια της, παρακολουθώντας ένα  ντοκιμαντέρ με τίτλο "Our Queen" που γυρίστηκε στα παλάτια του Μπάκιγχαμ και της Σκοτίας. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την ζωή της βασίλισσας και την παρουσιάζει ως μια συνηθισμένη γιαγιά, που όταν δεν κυκλοφορεί με την διαμαντένια τιάρα και την βασιλική άμαξα κάθεται δίπλα στο τζάκι, αγκαλιά με το σώμα του καλοριφέρ ή τακτοποιεί τις δουλειές της δουλεύοντας στο γεμάτο χαρτιά γραφείο της. 



Ειδικά για το ντοκιμαντέρ, είχαν δοθεί άδεια στις κάμερες να παρευρεθούν σε δυο αυστηρά εμπιστευτικές συναντήσεις μεταξύ της βασίλισσας και του πρώην πρωθυπουργού David Cameron. Η μια έλαβε χώρα στο κάστρο Balmoral  στη Σκωτία και η άλλη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν το καθιστικό της βασίλισσας Ελισάβετ στο κάστρο της Balmoral. To συγκεκριμένο κάστρο δεν είναι ιδιοκτησία του Στέμματος αλλά των μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς αγοράστηκε από τον πρίγκηπα Αλβέρτο το 1852. Έχει σκοτζέζικη αρχιτεκτονική και έκταση 50.000 εκτάρια.  Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται μέσα σε μια απέραντη έκταση στην οποία υπάρχουν αγροτικές εκτάσεις, δάσος όπου γίνονται εργασίες ξυλείας, κοπάδια με αγελάδες ακόμα και μια εκτροφή ελαφιών και πέρδικας. 


Διακόσμηση σπίτι βασίλισσας Ελισάβετ
Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο ζεστό, σκωτζέζικο σπιτικό της βασίλισσας είχαμε την ευκαιρία να κρυφοκοιτάξουμε τα προσωπικά δωμάτια της, εκεί δηλαδή όπου περνάει τον περισσότερο χρόνο της. 





ITV
Η βασίλισσα χαιρετάει τον πρώην πρωθυπουργό Cameron στο καθιστικό της στο Balmoral Castle. 



Διακόσμηση σπίτι βασίλισσας ΕλισάβετΤο καθιστικό της βασίλισσας μοιάζει με κλασσικό δωμάτιο γιαγιάς. Οι καρέκλες είναι ντυμένες με καλύμματα και έχουν στο τελείωμα παλιομοδίτικα φρου-φρου. Ο χώρος είναι γεμάτος κορνίζες με στιγμές της οικογένειας. λουλούδια συμπληρώνουν το παλιομοδίτικο ντεκόρ. Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το γούστο της Αυτού Μεγαλειότητας είναι... λιτό και διακριτικό αφού κάθε επιφάνεια του δωματιού είναι στολισμένη με διάφορα διακοσμητικά και μικροαντικείμενα.  Ο πρωθυπουργός συζητούσε με την βασίλισσα, καθήμενος σε μια αναπαυτική πολυθρόνα. Το ριχτάρι της πολυθρόνας απεικόνιζε σκοτζέζικα γαιδουράγκαθα. Το τζάκι ήταν σβηστό και ο χώρος ζεσταίνοταν από ένα ταπεινό ηλεκτρικό σώμα. 

Στο πάτωμα παρατηρούμε ένα μεγάλο χαλί με το κλασσικό σκοτζέζικο μοτίβο. Το μαρμάρινο τεράστιοο τζάκι παρόλο που είναι σβηστό κλέβει την παράσταση και φανερώνει την ηλικία του δωματίου... Ο χώρος φαίνεται χαλαρωτικός,  τα βλέμματα όμως έκλεβαν τα περιοδικά και οι εφημερίδες που ήταν αραδιασμένα σε ένα τραπεζάκι. Δεν έλειπαν ούτε τα περιοδικά κίτρινου τύπου, κάτι που δείχνει ότι η βασίλισσα θέλει να ενημερώνεται πλήρως για τις εξελίξεις αλλά και τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν στη χώρα της. 


Διακόσμηση σπίτι βασίλισσας ΕλισάβετΟ πρώην πρωθυπουργός David Cameron σε συνέντευξη που έδωσε για το ντοκιμαντέρ δήλωνε τα εξής: "Ακόμα και όταν η βασιλική οικογένεια είναι θεωρητικά σε διακοπές, δεν ησυχάζει ποτέ. Τα δωμάτια είναι πάντα γεμάτα και όλοι κάνουν κάτι, υπάρχει διαρκώς κίνηση."Ακόμα και για τον πρωθυπουργό ήταν λίγο αμήχανο να βρίσκεται στα δωμάτια της προσωπικής οικογένειας, γι΄αυτό κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο κάστρο, τον παρακολουθούμε να προσπαθεί να μην ανακατεύεται στα πόδια της βασίλισσας. Περνάει την ώρα του προσπαθώντας να επιλέξει ανάμεσα στο να βγει για έναν περίπατο, να πάει για ιππασία ή να πάει για ψάρεμα. 


Σε άλλες φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ βλέπουμε τα αγαπημένα σκυλάκια corgis της βασίλισσας να αλωνίζουν στους βασιλικούς διαδρόμους. Στο φόντο παρατηρούμε ότι οι τοίχοι των διαδρόμων είναι επενδυμένοι με σκαλιστό ξύλο και στο πάτωμα υπάρχει ένα εντυπωσιακό μοτίβο. Η επιχρυσωμένη κονσόλα είναι καλλυμένη με πράσινο μάρμαρο και κάνει μεγάλη αντίθεση με τις διπλωμένες καρέκλες σκηνοθέτη (!) που βρίσκονται ακριβώς δίπλα και φαίνεται να έχουν έρθει από άλλη εποχή! 
Διακόσμηση σπίτι βασίλισσας ΕλισάβετTo κινηματογραφικό συνεργείο επιλέχθηκε προσεκτικά και πήρε άδεια να μπει στα προσωπικά δωμάτια της βασιλικής οικογένειας και τα κινηματογραφήσει επί ένα χρόνο. Το έτος 2012-2013 που επιλέχθηκε για να γυριστεί το ντοκιμαντέρ δεν ήταν τυχαίο, αφού επρόκειτο για τον διαμαντένιο Ιωβηλαίο ( 60 χρόνια από την στέψη της βασίλισσας). Ο σκηνοθέτης Waldman αποκάλυψε ότι η Αυτού Μεγαλειότης έχει ένα μαξιλαράκι στο καθιστικό της στη Βαλτιμόρη, στο οποίο είναι κεντημένη η φράση “It’s good to be Queen”. Επίσης, είπε σε συνέντευξη του ότι καταλαβαίνει γιατί η βασίλισα δεν λέει ποτέ hello ή goodbye στις αμέτρητες χαιρετούρες που δέχεται κάθε μέρα, αφού έτσι γλιτώνει μερικές χιλιάδες λέξεις καθημερινά! 

Πηγή: dailymirror



Ετικέτες ,