Όποιος το έχει δοκιμάσει, ξέρει! Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, ειδικά αν θέλουμε να το διακοσμήσουμε έτσι, ώστε να ταιριάζει αργότερα και σε έφηβο. Αν δεν κάνουμε υπερβολές στα βασικά συστατικά του (τοίχος- έπιπλα) είναι εύκολο να αλλάξουμε το ύφος του παιδικού δωματίου όποτε θέλουμε! 

                                   Πως να αποφύγετε τις υπερβολές στο παιδικό δωμάτιο


1. Ο τοίχος 

Πως να αποφύγετε τις υπερβολές στο παιδικό δωμάτιοΤα παιδιά ζητάνε έντονα χρώματα, γιγαντοαφίσες με Μπάρμπι και κρεβάτια-αμάξια και εμείς σκεφτόμαστε ότι θα τους φύγει ο ενθουσιασμός σε δυό μήνες ή ότι τα χρώματα είναι άσχετα με το ύφος του σπιτιού. Ψάχνοντας την χρυσή τομή μεταξύ των θέλώ γονιού και παιδιού  είναι και κάτι ακόμα που κάνει την υπόθεση ακόμα πιο περίπλοκη: ο προυπολογισμός! Η λύση είναι μια: Μην παρασύρεστε από μόδες και μην το παρακάνετε! 













Δείτε ακόμα: 10 ιδέες για να διακοσμήσετε οικονομικά το παιδικό δωμάτιο


                                         
Πως να αποφύγετε τις υπερβολές στο παιδικό δωμάτιο
Αν για παράδειγμα, το κοριτσάκι σας  αγαπάει τον χορό, αγοράστε του οικονομικές απλίκες έργων τέχνης με μπαλαρίνες ή κρεμάστε στο τοίχο ως διακοσμητικά τα παιδικά του παπουτσάκια...Φροντίστε δηλαδή να διατηρήσετε ένα κομψό στυλ στο δωμάτιο που μπορεί να είναι και girly και παιδικό ταυτόχρονα. 












Επίσης, αποφύγετε τις αφίσες, αφού φθίρονται γρήγορα και είναι ακριβούτσικες (ιδιαίτερα αυτές της Walt Disney). Mε λίγα λόγια δεν είναι value for money. 




Αντί για αφίσες, προτιμήστε  πίνακες που θα είναι ταιριαστοί και σε ένα μετέπειτα εφηβικό δωμάτιο, όπως για παράδειγμα αυτούς εδώ:     Πίνακες ζωγραφικής για παιδιά!








2. Τα έπιπλα 

      


Όσον αφορά στα παιδικά έπιπλα, η καλύτερη επιλογή είναι απλά έπιπλα σε ουδέτερα χρώματα, ώστε να ταιριάζουν με όλα και το κυριότερο...ασφαλή έπιπλα. 

Αν για παράδειγμα, σας αρέσει η κουκέτα που μοιάζει με κάστρο πριγκήπισσας αλλά αλλά όταν την κουνάτε με το χέρι δεν παραμένει σταθερή, τότε είναι ακατάλληλη επιλογή για τα παιδιά σας. Αντί του κάστρου-υπερπαραγωγή αγοράστε μια απλή, ασφαλή κουκέτα και προσθέστε ροζ σκεπάσματα με πριγκήπισσες! 

Αποκτήστε ένα παιδικό δωμάτιο σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ από την Epiplonet

Πως να αποφύγετε τις υπερβολές στο παιδικό δωμάτιο
Ένας άλλος παράγοντας που είναι πολύ σημαντικός σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι οι χώροι αποθήκευσης. Σιγουρευτείτε πρώτα για τους χώρους αποθήκευσης που έχει ένα σετ παιδικού δωματίου πριν το επιλέξετε για το ωραίο του χρώμα ή το πρωτότυπο design. 


Δείτε ακόμα: Χρώματα και ιδέες για παιδικό δωμάτιο



Πως να αποφύγετε τις υπερβολές στο παιδικό δωμάτιο
Πάντα θα χρειάζεστε περισσότερο χώρο από ότι νομίζετε. Τα πάνινα συρτάρια που εφαρμόζουν κάτω από το κρεβάτι ή τα μεγάλα καλάθια είναι ιδανικές λύσεις για έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Μα καλή ιδέα είναι να αναθέσετε σε κάθε παιδί να έχει το δικό του καλάθι, έτσι ώστε να είναι υπεύθυνο για το συμμάζεμα του χώρου του.    












Περισσότερα σχέδια και χρώματα για οικονομικά παιδικά έπιπλα θα βρείτε εδώ:  
Παιδικά δωμάτια από την Epiplonet

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να ανεβάσουμε και άλλα σχετικά με το παιδικό δωμάτιο, αφήστε μας το σχόλιό σας. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις ιδέες σας! 






Ετικέτες , ,