Ένα μικρό μπάνιο είναι μεγάλη υπόθεση! Συνήθως επειδή είναι μικρό, χρησιμοποιούμε πιο εξεζητημένα υλικά, παίζουμε με τα χρώματα και τα πλακάκια και γενικώς...τολμάμε! Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε για σας 6 ιδέες διακόσμησης που θα κάνουν το μικρό σας μπάνιο, τον πιο προχωρημένο στυλιστικά χώρο του σπιτιού! 

                                 5+1  ιδέες διακόσμησης για μικρά μπάνια




Τοποθετήστε μια ταπετσαρία με έντονα σχέδια 


Μια ταπετσαρία σε δυο αποχρώσεις, σε παιχνιδιάρικα σχέδια μπορεί να κάνει το μικρό σας μπάνιο κομψό και στυλάτο. Μπορεί να νομίζετε ότι τα σκούρα χρώματα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο αλλά πολλές φορές συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Τα έντονα σχέδια, ακόμα και σε σκούρα χρώματα αποσπούν τη προσοχή μας και αλλάζουν τη γενική αίσθηση που έχουμε για το χώρο. 




5+1  ιδέες διακόσμησης για μικρά μπάνια

Τοποθετήστε ξεχωριστά πλακάκια


Επειδή το μπάνιο είναι μικρό, συνήθως έχουμε την οικονομική δυνατότητα να επιλέξουμε ιδιαίτερα και πρωτότυπα σχέδια, ακόμα και για ένα τοίχο του χώρου. Για παράδειγμα, η  μαύρη λωρίδα που δημιουργούν τα πλακάκια της παρακάτω φωτογραφίας είναι πολύ χαρακτηριστική και δίνει άλλη αίσθηση στο χώρο. 



5+1  ιδέες διακόσμησης για μικρά μπάνια



Βάλτε καθρέφτες, καθρέφτες, καθρέφτες...
Σε ένα πολύ στενό μπάνιο, οι καθρέφτες είναι κανόνας. Δεν χωράει αμφιβολία ότι κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος αλλά προσοχή: μην το παρακάνετε με τους καθρέφτες γιατί αν ο ένας αντικατοπτρίζεται μέσα στον άλλο, δημιουργεί ένα ζαλιστικό αποτέλεσμα. Στο eshop της Εpiplonet έχουμε πολλά σχέδια από καθρέφτες τοίχου, με βαρύ ξύλο ή οικονομική μελαμίνη, για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο μπάνιο και το πορτοφόλι σας :) Δείτε εδώ
5+1  ιδέες διακόσμησης για μικρά μπάνια


Εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό

Ο καθρέφτης της παρακάτω φωτογραφίας έχει χώρο να επεκταθεί προς τα δεξιά και το κάνει! Έτσι ο χώρος φαίνεται πιο ευρύχωρος αν και οπτικά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο αρμονικό όσο θα΄πρεπε. Αν έχετε χώρο κάτω από τον νιπτήρα, μια πολύ καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε μικρά μπαουλάκια και να τακτοποιήσετε μέσα τις πετσέτες σας. Αν είστε λίγο πιο ρετρό στα γούστα σας, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια διακοσμητική βαλίτσα! Δείτε την εδώ 


5+1  ιδέες διακόσμησης για μικρά μπάνια



Οργανώστε σωστά το χώρο σας

Τα μικρά μπάνια είναι πολύ εύκολο να δείχνουν "μπουκωμένα" με διάφορα μικροπράγματα. Γι΄αυτό μελετήστε σωστά τον χώρο σας και προτιμήστε ράφια μεταλλικά με γυάλινες επιφάνειες που δεν κλείνουν οπτικά τον χώρο. 

5+1  ιδέες διακόσμησης για μικρά μπάνια




Δημιουργήστε ενιαίο χώρο

Αν το μπάνιο σας είναι τόσο μικρό, ώστε δεν χωράει καν μπανιέρα τότε καλό είναι να μην χωρίσετε τον χώρο σε ντουζιέρα και υπόλοιπο μπάνιο. Χρησιμοποιήστε το ίδιο πλακάκι, ώστε να φαίνεται όλος ο χώρος ενιαίος, άρα και μεγαλύτερος. Έτσι ο χώρος μπροστά από τον νιπτήρα μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως ντουζιέρα, με την χρήση μιας κουρτίνας μπάνιου. 


5+1  ιδέες διακόσμησης για μικρά μπάνια





















Ετικέτες , ,