Ένα καλό φωτιστικό οροφής είναι επένδυση, λέμε συχνά στους πελάτες μας στην www.epiplonet.com! Ακόμα και ανακαίνιση να κάνουμε στο σπίτι, σπάνια αλλάζουμε τα φωτιστικά μας, γι΄αυτό όταν τα αγοράζουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φωτιστικά που επιλέγουμε θα πρέπει να ταιριάζουν με το ύφος του χώρου μας. Συνήθως κάνουμε το λάθος να επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τα έπιπλα μας και να μην δίνουμε σημασία στα φωτιστικά οροφής και έτσι έχουμε ένα ...μπερδεμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για πετυχημένη αγορά φωτιστικού οροφής


Φωτιστικό οροφής

Φωτιστικό οροφής ρετρό


Μοντέρνοι πολυέλαιοι

Πολυέλαιος ρετρόΟι πολυέλαιοι είναι εντυπωσιακοί στην εμφάνιση, με πολλούς λαμπτήρες και συχνά έχουν κρύσταλλα ή άλλα πρόσθετα που λειτουργούν ως ανακλαστήρες, για ακόμα πιο πλούσιο φωτισμό! 







Μοντέρνος πολυέλαιος Δείτε το εδώ από την Εpiplonet


Το κάθε φωτιστικό έχει το χώρο του. Οι πολυέλαιοι ταιριάζουν συνήθως σε μεγάλα δωμάτια (σαλόνι, τραπεζαρία) που απαιτούν έντονο φωτισμό. Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε πολυέλαιο πάνω από την τραπεζαρία, προσέξτε σε ποιο ύψος θα τον βάλετε για να μην ενοχλεί με το φως του τους συνδαιτημόνες σας. Σας είχαμε εξηγήσει πως θα επιλέξετε φωτιστικό τραπεζαρίας σε αυτό το άρθρο:

Μοντέρνα και κλασσικά φωτιστικά τραπεζαρίας. Πως να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει;



Σπιράλ φωτιστικό με σκελετό από χρώμιο


Φωτιστικά σποτ οροφής


Σποτάκια οροφής
Οι ράβδοι με τα φωτιστικά σποτ είναι ίσως το πιο βολικό φωτιστικό για το σπίτι σας και ταιριάζει στα περισσότερα στυλ διακόσμησης. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο ταβάνι ή κάθετα στους τοίχους και να στρέψετε το κάθε σποτ προς το σημείο που σας βολεύει.

Φωτιστικό γυάλινο με κυβάκι απο μέταλλο
Θέλετε τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν στον καναπέ σας; Θέλετε να κλέψει τα βλέματα ο πίνακας ζωγραφικής στον τοίχο;Η επιλογή είναι στο χέρι σας. Αν τοποθετήσετε τα φωτιστικά σποτ πάνω από τραπεζαρία ή καναπέ φροντίστε μόνο να μην σας ενοχλεί το φως, να μην "σας χτυπάει στα μάτια". 


Φωτιστικά λυχνοστάτες κρεμαστά


Τα φωτιστικά λυχνοστάτες ταιριάζουν σε ρετρό χώρους ή δωμάτια με country στυλ. Δίνουν ιδιαίτερο στυλ στο χώρο σας και τραβάνε τα βλέμματα με το πλούσιο φως που χαρίζουν. Συνήθως τα φωτιστικά λυχνοστάτες είναι πολύφωτα με 4-5 λυχνίες, κάτι σαν μοντέρνοι πολυέλαιο δηλαδή!



Φωτιστικό λυχνοστάτης από μαύρο γυαλί 


Φωτιστικά απλίκες για όλο το σπίτι 

Aπλίκες σαλονιούΟι απλίκες είναι  old time classic φωτιστικά που ποτέ δεν φεύγουν από τη μόδα. Μπορείτε να τις βάλετε σε όποιο χώρο θέλετε. Πάνω από τον καναπέ του σαλονιού, δίπλα από τον καθρέπτη του μπάνιου, ή πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού σας.  Το πιο κλασσικό όμως σημείο για απλίκες είναι φυσικά το χωλ εισόδου ή ο διάδρομος του σπιτιού. 


Απλίκες στο μπάνιο


Οι απλίκες ταιριάζουν σε κάθε χώρο αρκεί να έχουν και το ανάλογο στυλ. Μπορείτε να βρείτε σε διάφορα σχέδια και χρώματα και να επιλέξετε αυτές που σας ταιριάζουν. Οι απλίκες συνήθως πάνε δυο-δυο. Όπως οι Χιώτες! Μια απλίκα μόνη της χρησιμοποιείται συνήθως από τους διακοσμητές για να φωτίσει μια αρχιτεκτονική λεπτομέρεια ή ένα πίνακα ή ένα άλλο έργο τέχνης.


Ασπρόμαυρη απλικα απο γυαλί οπαλίναΑπλίκα γυάλινη σε απόχρωση καπουτσίνοΛευκή απλίκα μονόφωτη απο απαλίνα γυαλί

Απλίκα με μαύρο γυαλί και μαύρη οργάντζα

Δείτε όλες τις απλίκες εδώ.


Απλίκες διπλές από γυαλί εσωτερικού χώρου



Χειροποίητα φωτιστικά -diy 

Αν πιάνουν τα χέρια σας και σας αρέσουν τα χειροποίητα φωτιστικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Ειδικά στη κουζίνα, έχουμε δει πολλές φορές διάφορα σκεύη και αντικείμενα καθημερινής χρήσης να μετατρέπονται σε πρωτότυπα φωτιστικά. Για παράδειγμα τα παρακάτω!

Xειροποίητο φωτιστικό diyΦωτιστικό κουζίνας από τρίφτη

Xειροποίητο φωτιστικό οροφής



Χειροποίητο-πορτατίφ diy


















Για να δείτε τα φωτιστικά οροφής και τις απλίκες που έχουμε σε προσφορά κάντε μια διαδικτυακή βόλτα από το κατάστημα μας

www.epiplonet.com 


Ετικέτες ,