Αν έχετε κάτσει  με τις ώρες μπροστά σε ένα άδειο τοίχο,  σπάζοντας το κεφάλι σας για να βρείτε πως θα τον γεμίσετε τότε είστε δικός μας! Δεν υπήρχε ούτε ένας απο την ομάδα της www.epiplonet.com που ρωτήσαμε και δεν είχε το ίδιο πρόβλημα στην ανακαίνιση του σπιτιού του. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για να αγοράσετε αντίγραφα από διάσημους πίνακες ζωγραφικής ή ουδέτερους πίνακες με άψυχα τοπία, αυτοκίνητα αντίκες και παιδάκια-αγγελάκια! Μπορείτε και καλύτερα! Οι τοίχοι του σπιτιού σας καλό είναι να έχουν την προσωπική σας σφραγίδα και εμείς θα σας δείξουμε πως θα το πετύχετε αυτό, με ελάχιστο κόστος. Δείτε πως!

1. Poster: οld time classic





Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες πόστερ που κυκλοφορούν στην αγορά ή πολύ απλά να ξεκολλήσετε ένα από τις κολώνες του δρόμου. Ανάλογα με τα χρώματα του σπιτιού και την προσωπικότητα σας επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και δώστε χρώμα στο χώρο σας. Ειδικά οι αφίσες απο συναυλίες ή παραστάσεις που σας άρεσαν ή ακόμα και από το πανηγύρι του χωριού σας, θα αποκτήσουν με τον καιρό συναισθηματική αξία! 

2. Για όσους αγαπάνε τους χάρτες!

Πίνακας ζωγραφικής-χάρτης

Δεν συνηθίζεται αλλά οι χάρτες είναι μια πολύ όμορφη λύση για τον τοίχο σας. Ειδικά αν θέλετε να γεμίσετε ένα τοίχο στο γραφείο σας ή ακόμα και στο χολ της εισόδου, ένας μεγάλος χάρτης όπως αυτός της φωτογραφίας μπορεί να δώσει πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα...Μπορείτε να βάλετε και τη δική σας πινελιά στο χάρτη, καρφιτσώνοντας κάθε φορά που γυρνάτε από ένα ταξίδι το μέρος που επισκεφτήκατε.

3. Χρησιμοποιήστε ένα παλιό...παράθυρο! 

Πίνακας diy

Τα κενά κάδρα είναι η τελευταία λέξη της μόδας στα σύγχρονα σπίτια. Αν  χρησιμοποιήσετε αντί για κορνίζα ένα παλιό παράθυρο, όπως αυτό της φωτογραφίας θα είστε υποψήφιοι για...Όσκαρ Διακόσμησης!!



4. Ζωγραφίστε τον ίδιο τον τοίχο! 

Tοίχος με ρίγες

Σε παλαιότερο άρθρο μας σας έχουμε εξηγήσει ότι είναι πολύ εύκολο να βάψουμε ένα τοίχο ριγε μόνοι μας. Προσέξτε πόσο ζωντάνια δίνει στο δωμάτιο ο χρωματιστός τοίχος, χωρίς να χρειάζονται παραπάνω έπιπλα, χρωματιστά χαλιά κ.ο.κ. Σκεφτείτε το!


Πως να βάψουμε μόνοι μας ένα τοίχο ριγέ 


5. Πίνακες ζωγραφικής με καλλιτέχνη το παιδί σας!

Πίνακας ζωγραφικής από παιδιά


Οι εικόνες αξίζουν όσο χίλιες λέξεις. Χρησιμοποιήστε τις ζωγραφιές των παιδιών για να δώσετε συναίσθημα και χρώμα σε κάθε δωμάτιο. Από το καθιστικό μέχρι την κρεβατοκάμαρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα παιδικά κομψοτεχνήματα ακόμα και στο χωλ, κάνοντας ένα κολλάζ όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία:

Πίνακας ζωγραφικής από παιδιά

Σας έχουμε κι άλλη ιδέα. Αν δεν έχετε κάποιο παιδί με καλλιτεχνικές ανησυχίες κοντά σας, γίνετε οι ίδιοι παιδιά. Που είναι το δύσκολο; Αν οι μικροί καλλιτέχνες μπορούν να ζωγραφίσουν με ευκολία αυτά τα αριστουργήματα αφηρημένης τέχνης, είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε κι εσείς. Επιλέξτε τα χρώματα που ταιριάζουν με τη διακόσμηση σας και αυτοσχεδιάστε!



6. Όταν αναλαμβάνει η φύση 

Πίνακας τοίχου απο ανθολόγιο

Θυμάστε τα ανθολόγια που είχαμε μικροί; Κάντε κάτι αντίστοιχο με ριζόχαρτο και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Δεν χρειάζεστε καν κορνίζα. Όσο κιτρινίζει το χαρτί, τόσο πιο ωραίο θα φαίνεται ;)

Πίνακας τοίχου απο ανθολόγιο


7. Πίνακες ζωγραφικής από...ύφασμα!

Πίνακας ζωγραφικής από ύφασμα

Την πρώτη φορά που είδαμε την συγκεκριμένη φωτογραφία δεν μπορέσαμε με τίποτα να καταλάβουμε ότι αυτός ο πίνακας ήταν φτιαγμένος από ύφασμα! Αν έχετε κομμάτια υφάσματος που σας έχουν περισσέψει, κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια και ντύστε ένα μεγάλο ή πολλά μικρά καδράκια. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα patchwork από διάφορα υφάσμα. Bonus tip: χρησιμοποιήστε λίγο ακόμα ύφασμα και φτιάξτε δυο μικρά μαξιλαράκια, που θα ταιριάζουν με τον πίνακα. Θα δώσουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά στο χώρο σας.

Υφάσματα επιπλώσεων με το μέτρο θα βρείτε εδώ


8. Κολλάζ με δικές σας φωτογραφίες

Κολλάζ με φωτογραφίες


Aν έχετε σκάνερ και ένα εκτυπωτή δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε άλλο. Είναι απλό. Δεν υπάρχει καλύτερο θέμα για πίνακας ζωγραφικής από τα χαμόγελα των αγαπημένων μας προσώπων. Συμφωνείτε;

Κολλάζ με φωτογραφίες

Και αν δεν σας άρεσε καμμία από τις ιδέες μας, δεν πτοούμαστε. Σας έχουμε και άλλη λύση! Ρίξτε μια ματιά εδώ: 
Πίνακες ζωγραφικής από 20 ευρώ 





Πηγή: houzz.com


Από το μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης www.epiplonet.com 

Ετικέτες ,