Tώρα που το vintage style έχει γίνει της μόδας, πολλοί πελάτες φτάνουν μέχρι το e-shop της Εpiplonet ψάχνοντας να βρουν προσφορές για πολυθρόνες μπερζέρες Η μπερζέρα (και όχι μπρεζιέρα!!!) είναι το κατεξοχήν χειμωνιάτικο έπιπλο, η πολυθρόνα που ενδείκνυται για κουβερτούλα και χουχούλιασμα από τη μια και δίνει αρχοντικό ύφος στο σπίτι από την άλλη.   Η αυθεντική μπερζέρα είναι πολυθρόνη στυλ ροκοκό, από πολύ καλή ποιότητα ξύλου, ντυμένη όλη με στόφα και  έχει μόνο τα χερούλια της είναι γυμνά. Πολλοί μπερδεύονται και την ζητούν ως πολυθρόνα Chesterfield (Τσέρστερφιλντ). Δεν είναι όμως το ίδιο! Πάμε να δούμε τις διαφορές.









Πολυθρόνες Chesterfield

Τα έπιπλα Chesterfield είναι παγκόσμιο σύμβολο του βρετανικού στυλ. Λέγεται ότι την πρώτη πολυθρόνα τέτοιου τύπου την παρήγγειλε στο επιπλοποιό του ο λόρδος Phillip Stanhope του Chesterfield. Ήθελε μια πολυθρόνα με χαμηλό κάθισμα και κοντή πλάτη, που θα επέτρεπε στους κυρίους να κάθονται σε όρθια στάση, χωρίς να βουλιάζουν και κυρίως χωρίς να ζαρώνει το σακάκι τους. Αυτός ήταν ο κύριος σκοπός της κλασσικής πολυθρόνας Chesterfield, που έχει χέρια και πλάτη σε ίδιο ύψος, στρογγυλεμένα πλαινά και κουμπιά που σφηνώνουν βαθιά στο δερμάτινο κάλυμμα, όπως αυτή που βλέπουμε παραπάνω.


 Κλασσικη καρέκλα σε μοντέρνα εκδοχή (με ροδάκια!)
Σήμερα, η πολυθρόνα Chesterfield είναι ένα κλασσικό έπιπλο που δίνει άποψη και χαρακτήρα σε κάθε σπίτι.  Χρησιμοποιείται επίσης πολύ για να δώσει κύρος σε χώρους όπως πολιτικά γραφεία και ιατρεία.




Μπερζέρες

Η μπερζέρα  είναι ένα ξεχωριστό σχέδιο πολυθρόνας, αγγλικού στυλ που εμφανίστηκε στην Αγγλία τον 17ο αι. και αργότερα έγινε το σήμα κατατεθέν των σπιτιών στις αποικίες της Αμερικής. Aυτή τη πολυθρόνα όλοι έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε δίπλα στο τζάκι. Ξέρετε γιατί; Μα είναι σχεδιασμένη για αυτή τη θέση! 



Mπερζέρα σε προσφορά από την Epiplonet
Το σχέδιο της μπερζέρας προέκυψε ουσιαστικά για πρακτικούς λόγους. Τα αυτιά που εξέχουν από το πλάι και η ψηλή της πλάτη μπλοκάρουν τη ζέστη γύρω από το σώμα και την εμποδίζουν να φύγει πίσω από την καρέκλα. Έτσι, το σώμα που χουχουλιάζει στη μπερζέρα παραμένει ζεστό, όσο περισσότερο γίνεται. H αυθεντική μπερζέρα είναι ντυμένη με στόφα και ο ξύλινος σκελετός της είναι γυμνός, όπως αυτή της φωτογραφίας.  
















Tα έπιπλα αγγλικού τύπου έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στις μέρες μας. Θα τα βρείτε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, σε μοντέρνες παραλλαγές. Για παράδειγμα, πως θα σας φαινόταν η μπερζέρα στη τραπεζαρία; 
























Ή ακόμα και στο υπνοδωμάτιο; 








































Ένα και μόνο vintage κομμάτι στο κλασσικό σαλόνι σας, μπορεί να το ανανεώσει διακοσμητικά χωρίς να χρειαστεί τίποτε άλλο!





Μπερζέρα από την Epiplonet


Για να δείτε περισσότερες μπερζέρες και κλασσικά έπιπλα σε προσφορά ρίξτε μια ματιά εδώ














Ετικέτες , , ,