Η περιφέρεια Recchio στην Τοσκάνη της Ιταλίας είναι γεμάτη αμπέλια, πράσινους λοφίσκους, βελανιδιές, καρυδιές ελιές και λάμπει κάτω από τον διάσημο ήλιο της Τοσκάνης.  Η περιοχή είναι ιδιωτική και γι΄αυτό και ανέγγιχτη από τον χρόνο. Μέσα σε αυτή βρίσκονται 50 αγροτόσπιτα.  Ο ιδιοκτήτης, κόμης Antonio Bolza και η οικογένεια του έχουν καταφέρει να αναπαλαιώσουν τα μισά από αυτά. Πάμε μια βόλτα;


Ιδέες διακόσμησης
Η βίλα Arrighi ήταν κάποτε ένας βοηθητικός πύργος-αποθήκη, που λειτουργούσες παρατηρητήριο στις καλλιέργεις της γύρω περιφέρειας. Σήμερα έχει ανακαινιστεί και το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω.


Το σπίτι είναι σε σχήμα L, διαθέτει 5 υπνοδωμάτια και ένα μικρό ξεχωριστό σπιτάκι ξενώνα για καλεσμένους, με υπνοδωμάτιο,τουαλέτα, βιβλιοθήκη και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.Είναι το μικρό χαμηλό κτίσμα στη δεξιά άκρη του σπιτιού.
Ιδέες για διακόσμηση
Στο πίσω μέρος του σπιτιού, κρυμμένη από τα δέντρα στη ανατολική πλαγιά του λόφου βρίσκεται μια μακρόστενη πισίνα και ακόμα μια φαρδιά βεράντα με εξαιρετική θέα.

 Σπίτι στη Τοσκάνη

 Η παραδοσιακή εξωτερική εμφάνιση του κτίσματος κρύβει...ένα μοντέρνο εσωτερικό. Με διακόσμηση σε γήινα χρώματα και ξύλινο πάτωμα στο χρώμα της άμμου, το εσωτερικό του σπιτιού αποκτά ένα ζεστό και λιτό ύφος, που σέβεται την ιστορία του χώρου.

Ιδέες για διακόσμηση
Σαλόνι ξενώνα σε αποχρώσεις πορτοκαλί-λευκού


Το κεντρικό σαλόνι του σπιτιού μας θυμίζει ότι το σπίτι κτίστηκε τον 11ο αι. Δείτε το τζάκι!




Ιδέες για διακόσμηση
Σαλόνι σε γήινες αποχρώσεις

Η κόκκινη πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι δίνει μια μοντέρνα πινελιά στο χώρο. Το ίδιο και ο πορτοκαλί καναπές της διπλανής φωτογραφίας. Διακοσμητικό tip: Ζωντανέψτε τον χώρο σας με ένα έπιπλο σε έντονο χρώμα!
Στη κουζίνα έχουν διατηρηθεί τα ξύλινα δοκάρια και η αψίδα στη μέση είναι απογυμνωμένη, ώστε να φαίνεται η πέτρα της. Στο τεράστιο πάγκο με τα σκαμπό στη μέση γίνεται όλη τη δουλειά! Και η προετοιμασία φαγητού και το τραπέζι!


Κουζίνα


Και μιας που αναφερθήκαμε στα ξύλινα δοκάρια ρίξτε μια ματιά και σε δυο από τα πέντε υπνοδωμάτια!

Υπνοδωμάτιο νο 1


Υπνοδωμάτιο νο 2
Το πρώτο υπνοδωμάτιο στο αγροτόσπιτο της Τοσκάνης έχει αρχοντικό στυλ, σε αποχρώσεις του καφέ και χρυσού. Το δεύτερο είναι πιο ανάλαφρο, με μεταλλικό κρεββάτι, λευκή αισθητική και μικρές μοβ πινελιές. Ο διακοσμητής έχει φροντίσει ώστε το ύφος και των δυο να είναι σε απόλυτη εναρμόνιση με το χώρο. Τα ξύλινα δοκάρια δεν φαίνονται ξένο σώμα, αντιθέτως δίνει επιβλητικό ύφος στο χώρο.




Welcome room

Ο χώρος της εισόδου είναι το πρώτο δωμάτιο που βλέπει ο επισκέπτης, μπαίνοντας από τις πέτρινες σκάλες στο σπίτι. Η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν. Μικρές λεπτομέρειες όπως το παλιό καλάθι και η ψάθινη καρέκλα συμβάλλουν ώστε να ο χώρος να μην είναι ψυχρός και "χωρίς προσωπικότητα".Προσέξτε πόσο ωραία δένει με το ξύλο ο καρώ καναπές...


Δώστε άποψη στο δωμάτιο με ένα πρωτότυπο καναπέ! 




Ιδέες για διακόσμηση
Μπάνιο νο 1


Και για το τέλος αφήσαμε το μπάνιο. Δυό πράγματα μας ενθουσίασαν! Το παράθυρο πάνω από την μπανιέρα που αφήνει το φως να εισβάλλει ανενόχλητο στο χώρο. Και το ξεχωριστό δωματιάκι-ντουζιέρα με τον γυάλινο τοίχο...Και ένα δεύτερο μπάνιο του σπιτιού:


ιδέες για διακόσμηση
Μπάνιο νο 2



Ωραίο το εσωτερικό του σπιτιού αλλά εμείς θα αγοράζαμε το κτίσμα γι΄αυτό:



Ιδέες για διακόσμηση
Θέα στη κοιλάδα της Τοσκάνης


Εσείς;


















Ετικέτες , ,