Είχαμε κάποτε μια πελάτισσα στην Epiplonet, που υποστήριζε ότι αν θες να καταλάβεις διάφορα πράγματα για το χαρακτήρα ενός ανθρώπου μπορείς να κρυφοκοιτάξεις την κρεβατοκάμαρα του. Νομίζουμε ότι είχε δίκιο! Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο προσωπικό δωμάτιο του σπιτιού. Εχει τη δικιά της σφραγίδα, έχει άποψη και πολλές φορές φανερώνει τη προσωπικότητα του ιδιοκτήτη της. Συμφωνείτε; Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω 11 κρεβατοκάμαρες με διάφορα στυλ, από σπίτι σε Ευρώπη και Αμερική. Η διακόσμηση στις κρεβατοκάμαρες της Ασίας είναι ένα εντελώς ξεχωριστό κεφάλαιο, που θα σας παρουσιάσουμε σε επόμενο ποστ...


1. Κρεβατοκάμαρα mix and match 

Μοντέρνα στοιχεία συνδυάζονται με country στιλ. Ο ιδιοκτήτης αυτής της κρεβατοκάμαρας πρόσθεσε μαύρες πινελιές σε ένα φωτεινό δωμάτιο αποικιακού τύπου, Προσέξτε πως τα πιάτα πάνω από το προσκέφαλο και τα μαξιλάρια με τις ασπρόμαυρες ρίγες  ζωντανεύουν το χώρο!


Κρεβατοκάμαρα country



2. Το στένσιλ κάνει θαύματα! 

Tην παράσταση στην επόμενη κρεβατοκάμαρα κλέβει ο τοίχος με το κοκκινωπό μοτίβο. Δεν είναι ταπετσαρία αλλά στένσιλ, μπορείτε δηλαδή εύκολα να το φτιάξετε μόνοι σας χωρίς πολλά έξοδα. Αν ετοιμάσετε τον τοίχο όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι! Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια, που ανακαίνισε τη κρεβατοκάμαρα των γονιών της άφησε τα δυο κλασσικά μεγάλα πορτατιφ και τοποθέτησε μια κενή ξύλινη κορνίζα πάνω από το κρεβάτι. Το βεγκε ξύλο ταιριάζει με τον κόκκινο τοίχο αλλά η ιδιοκτήτρια προτίμησε να ντύσει το προσκέφαλο του παλιού κρεβατιού της με μαλακό, λινό ύφασμα,  που μπορεί να βγαίνει και να πλένεται και στο πλυντήριο. 



Κρεβατοκάμαρα με στένσιλ

3. Λευκή country κρεβατοκάμαρα

Συνεχίζουμε με μια λευκή κρεβατοκάμαρα, ενός αγροτόσπιτου στην Αγγλία. Επειδή η συγκεκριμένη κρεβατοκάμαρα δεν έχει παράθυρα, ένα ξύλινο παράθυρο (με κουρτίνες από καραβόπανο), διαχωρίζει το υπνοδωμάτιο από το καθιστικό και επιτρέπει να μπαίνει φως από τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού. Η διακοσμήτρια έχει διακοσμήσει το δωμάτιο με προιόντα που βρήκε στις λαικές αγορές. Η κορνίζα με τα τριαντάφυλλα πάνω από την ντουλάπα δίνει ρομαντικό ύφος στο χώρο. Το ίδιο και ο πολυέλαιος. Αν τον βλέπαμε εκτός αυτού του χώρου θα τον χαρακτηρίζαμε κιτς, δείτε όμως τι ωραία που δένει με το στυλ της συγκεκριμένης κρεβατοκάμαρας! 


Κρεβατοκάμαρα country

4. Ηοllywood style

Η παρακάτω κρεβατοκάμαρα θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα σπίτι του Hollywood, αφού μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία εποχής. Αν σας αρέσουν οι μπλε αποχρώσεις μπορείτε να πειραματιστείτε!




5. Kρεβατοκάμαρα σε γήινες αποχρώσεις 

Αν πάλι δεν σας αρέσουν οι extreme καταστάσεις, να σας δείξουμε το άλλο άκρο. Ουδέτερα, γήινα χρώματα που δημιουργούν ηρεμία και γαλήνη. Η συγκεκριμένη κρεβατοκάμαρα ανακατεύονται τα παραδοσιακά έπιπλα με μοντέρνες λεπτομέρειες. Αν έχετε και εσείς μια παραδοσιακή κρεβατοκάμαρα που θέλετε να ανανεώσετε, σας δίνουμε ιδέες! Το φωτεινό καφέ στους τοίχους δένει άψογα με το μπαμπού χαλί. Και το κολλάζ από βέγκε κορνίζες στους τοίχους δίνει λίγη ένταση, που λείπει από το χώρο. Οι γαλάζιες  πινελιές θα ταίριαζαν άψογα εδώ. 

Kρεβατοκάμαρα σε γήινες αποχρώσεις



6. Minimal κρεβατοκάμαρα 



Κρεβάτι με ουρανό από την Epiplonet
Ο μεταλλικός σκελετός (λέγεται "ουρανός") πάνω από το κρεβάτι γεφυρώνει το παρελθόν με το παρον και δίνει ένα ρομαντικό στυλ σε μια κρεβατοκάμαρα που διαφορετικά θα ήταν μινιμαλιστική και μοντέρνα. Κρεβάτια με ουρανό μπορείτε να βρείτε έτοιμα στην αγορά, μεταλλικά ή και ξύλινα.







Κρεβατοκάμαρα μίνιμαλ


Τα μαξιλάρια και οι κουρτίνες ζωντανεύουν το χώρο. Να μια καλή ιδέα για να ανανεώσετε και την δικιά σας κρεβατοκάμαρα. Αλλάξτε κουρτίνες! Τα υφάσματα επιπλώσεων που κυκλοφορούν στην αγορά σας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξετε χρώματα και σχέδια που σας αρέσουν και να αυτοσχεδιάσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή μοδίστρα. Σε προηγούμενο άρθρο μας σας είχαμε εξηγήσει ποιο είδος υφάσματος είναι κατάλληλο για αντίστοιχες χρήσεις-->

Δείτε ακόμα: Ποιά είναι τα κατάλληλα υφάσματα επιπλώσεων για το σπίτι σας


7. Μπεζ + χρυσό = L.F.E.

Αν σας άρεσε η λευκή κρεβατοκάμαρα πιο πάνω, να και μια σε μπεζ αποχρώσεις. Ο ιδιοκτήτης έχει παίξει με κλασσικούς συνδυασμούς: μπεζ-χρυσό. Μην σας ξεγελάει το ξύλινο ταβάνι! Βρίσκεται σε ένα λοφτ στη Νέα Υόρκη.

Μπεζ κρεβατοκάμαρα


8. Η κρεβατοκάμαρα της γιαγιάς

Αυτή η κρεβατοκάμαρα μοιάζει τόσο με της γιαγιάς μας, που σχεδόν μας κάνει να ξαναγινόμαστε παιδιά! Δεν είναι τυχαίο, που όταν την βλέπεις αισθάνεσαι οικειότητα και ζεστασιά. Πως θα το καταφέρετε αυτό; Προσθέστε στη δικιά σας κρεβατοκάμαρα μια vintage ξυλινη βιτρίνα, ξεθάψτε από το μπαούλο τα σκεπάσματα της γιαγιάς και συμπληρώστε την εικόνα του δωματίου με φλοράλ κουρτίνες!

Κρεβατοκάμαρα της γιαγιάς
Βιτρίνα vintage με λευκή πατίνα 


Η ξύλινη βιτρίνα της γιαγιάς γίνεται όλο και μεγαλύτερη μόδα στα σύγχρονα σπίτια. Μπορείτε να βρείτε διάφορα σχέδια βιτρίνας σε προσφορά στο online κατάστημα μας.










9. Μυρίζει καθαριότητα! 

Τοίχοι βαμμένοι γαλάζιοι και έπιπλα με λευκά. Αυτή η κρεβατοκάμαρα σου δίνει μια αίσθηση καθαριότητας, μόνο που την κοιτάς. Για να μην είναι όμως πολύ "ξενέρωτη", έχουν προστεθεί φαντεζί λεπτομέρειες. Ένας χρυσός καθρέφτης , ένα μεγάλο φωτιστικο και μια παχιά ολόλευκη φλοκάτη. 


Κρεβατοκάμαρα λευκή



Λευκές κρεβατοκάμαρες μπορείτε να βρείτε με διάφορα υλικά αλλά είναι καλύτερο να προτιμήσετε κρεβατοκάμαρα απο δέρμα ή δερματίνη,  που δεν λερώνεται και δεν κιτρινίζει.

10. Ρομαντισμός και νοσταλγία

Κρεβατοκάμαρα vintage

Η κρεβατοκάμαρα νο 10 σε κάνει να θέλεις να βουτήξεις στο κρεβάτι και να κουκουλωθείς μετά από μια πολυάσχολη μέρα. Ο συνδυασμός γαλάζιου και καφέ είναι ιδανικός για υπνοδωμάτια γιαυτό το συναντάμε συχνά. Δείτε τι έκανε εδώ ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης. Χρησιμοποίησε πολλά μαξιλάρια σε γκρι μοτίβα και τα συνδυάσε με έπιπλα με λευκή πατίνα και γαλάζιους τοίχους.  Μας ενθουσίασε το καφέ,πλισέ ύφασμα κάτω από το στρώμα!



11. Ροδακινί και φούξια 

Και για το τέλος κρατήσαμε το πιο χαρούμενο και ζεστό υπνοδωμάτιο του αφιερώματος μας. Η κοπέλα που διακόσμησε αυτό το δωμάτιο δεν τσιγκουνεύτηκε το χρώμα! Μην φοβάστε τα έντονα χρώματα στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας. Ένα ιδιαίτερο χαλί και ένα λουλουδάτο φούξια πάπλωμα δείτε πόσο χαρούμενο και ξεχωριστό μπορεί να κάνουν το χώρο σας! Δεν πρέπει να παραλέιψουμε και τους τοίχους, που είναι βαμμένοι σε ροδακινί, παλ χρώμα που σπάνια συναντάμε σε υπνοδωμάτιο. 

Πολύχρωμη κρεβατοκάμαρα




Aν θέλετε να δείτε διάφορα σχέδια κρεβατοκάμαρας (μεταλλικές, ξύλινες, δερμάτινες) σε προσφορά δείτε εδώ



Δείτε ακόμα: 

Απλά βήματα για χαλαρωτική κρεβατοκάμαρα με ανατολίτικο στυλ!













Ετικέτες , , , ,