Όταν ασχολούμαστε με την διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο ένα πράγμα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τρια πράγματα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. Το χρώμα, το χρώμα και επίσης, το  χρώμα! Για παράδειγμα, το παρακάτω δωμάτιο: 
 χρώματα και ιδέες για παιδικό δωμάτιο
  Ό, τι έπιπλα και αν επιλέξετε τα χρώματα αυτού του δωματίου έχουν ήδη αλλάξει τη διάθεση σας.

(Δείτε τι συναίσθημα  μας προκαλεί κάθε χρώμα δωματίου  εδώ



Η νέα τάση της μόδας στα παιδικά δωμάτια είναι να χρωματίζουμε το ταβάνι, όχι τους τοίχους. Παρατηρήστε πως φωτίζεται το παρακάτω δωμάτιο, χωρίς να μικραίνει ο χώρος, όπως γίνεται συνήθως όταν βάφουμε με σκούρα χρώματα.


 Όταν επιλέγουμε χρώμα για τους τοίχους του παιδικού δωματίου, καλό είναι να προτιμούμε τα απαλά, ανοιχτά χρώματα, όπως για παράδειγμα το ανοιχτό μοβ:


Μπορούμε να επιλέξουμε φυσικά και ένα έντονο χρώμα, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Να βάψουμε μόνο ένα τοίχο, κατά προτίμηση αυτόν στον οποίο ακουμπάει το κεφαλάρι του κρεβατιού. 

Τι θα λέγατε όμως αν σας προτείναμε να ντύσετε έναν τοίχο με μια ταπετσαρία αρκεί να τον βάψετε; Μπορεί να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο θέμα και να διαμορφώσετε αντίστοιχα και το υπόλοιπο δωμάτιο. Π.χ. επιλέξτε μια ταπεταρία με δάσος (από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας) ή με μια πόλη με ουρανοξύστες (στους οποίους σκαρφαλώνει ο Σπιντερμαν). 



Αντί για ταπετσαρία υπάρχει και μια άλλη ιδέα: Τοίχος -μαυροπίνακας! Προσοχή όμως, γιατί αν τα παιδιά μάθουν να γράφουν σε τοίχο, δύσκολα θα καταλάβουν γιατί μπορούν να γράφουν σε μαυροπίνακα και όχι στους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού....


Και για το τέλος σας έχουμε αφήσει την πιο εύκολη λύση. Δώστε χρώμα στο δωμάτιο του παιδιού, παίζοντας με τα χρώματα στα παπλώματα και τα σεντόνια του κρεβατιού.Για παράδειγμα, δείτε πως το παρακάτω κλινοσκέπασματα κλέβει την παράσταση! 



 


Για να βρείτε προσφορές για παιδικό δωμάτιο κάντε μια ψηφιακή βόλτα στο κατάστημά μας:  www.epiplonet.com


Ετικέτες ,