Όταν στο σπίτι έχουμε ένα παιδικό δωμάτιο στο οποίο πρέπει τα μικρά μας πρέπει να συγκατοικήσουν η λύση είναι μια: Παιδική κουκέτα. Για δυο παιδιά ή τρια παιδιά! Πολλά σπίτια, κυρίως στα αστικά κέντρα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα όταν έρχεται στην οικογένεια δεύτερο ή τρίτο παιδί. Η κουκέτα είναι μια έξυπνη λύση, αρκεί να φροντίσετε ώστε το δωμάτιο να μην θυμίζει προσκοπικό κοιτώνα αλλά να είναι ένα παιχνιδιάρικο παιδικό δωμάτιο! Μια ξύλινη προσθήκη, μια σκάλα με ντουλάπια ή ακόμα και μια πολύχρωμη κατασκευή θα αλλάξουν την εμφάνιση της κουκέτας. Παρακάτω σας δίνουμε διάφορες ιδέες! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και πειραματιστείτε!


Παιδική κουκέτα για αγόρι




























Παραγγείλτε στον ξυλουργό μια βιβλιοθήκη-σκάλα και κόλληστε την καλά στα πλάγια της κουκέτας. Από την μια θα έχετε μια ασφαλή σκάλα για το κρεβάτι-σοφίτα και από την άλλη δημιουργείται ένα έξτρα αποθηκευτικό χώρο για βιβλία και παιχνίδια. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, καλό θα ήταν να προσθέσετε και ένα καγκελάκι στο πλάι, κάτι που δεν υπάρχει στη παραπάνω φωτογραφία.



Κουκέτα-σπιτάκι για παιδιά

Ο ξυλουργός θα σας χρειαστεί αν αποφασίσετε να ντύσετε την κουκέτα με μια (φτηνή) ξύλινη κατασκευή έτσι ώστε να θυμίζει σπιτάκι. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν! Extra tip οι κουρτίνες στα "παράθυρα" αλλά και η χρωματιστή σκάλα, που κλέβει την παράσταση με το έντονο χρώμα!


Παιδική κουκέτα για κορίτσι


Όταν το παιδί θέλει να παίξει, τίποτα δεν το σταματά! Ακόμα κι αν έχετε μεγάλο δωμάτιο για τα μικρά σας σκεφτείτε ξανά την λύση της κουκέτας.









Είναι προτιμότερο να έχουν μεγάλο ελεύθερο χώρο για παιχνίδι, κι ας χρειάζεται να σκερφαλώνουν για να κοιμηθούν! Αν και κάτι μας λέει ότι κι αυτό παιχνίδι θα το θεωρήσουν!

Κουκέτα παιδική με δυο μονά κρεβάτια 



Το μεγάλο ερώτημα είναι πως επιλέγω παιδική κουκέτα: Όταν επιλέγετε κουκέτα για παιδιά δυο είναι αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε: το προστατευτικό κάγκελο στο πλάι και τη σκάλα. Αυτά είναι τα πιο βασικά για την ασφάλεια των παιδιών σας. Το καγκελάκι στο επάνω κρεβάτι πρέπει να είναι καλά στερεωμένο και να μην υπάρχει κίνδυνος να σπάσει. 


Κουκέτα παιδική από ξύλο δρυ 



Η σκάλα, πρέπει να είναι κατά προτίμηση με σκαλοπάτια ή αλλιώς να γατζώνεται καλά στο κρεββάτι. Μπορείτε να αγοράσετε εξτρα μια σκάλα κουκέτας με συρτάρια για έξτρα αποθηκευτικό χώρο. 



Παιδική κουκέτα-ασφάλειαΕπίσης, δοκιμάστε να σπρώξετε την κουκέτα. Αν κουνιέται το επάνω κρεβάτι ή αν παλινδρομεί έστω και ελάχιστα, δεν είναι η κατάλληλη κουκέτα για το παιδί σας. 

  














Αφού εξασφαλίσετε την ασφάλεια των παιδιών σας, επιλέξτε το στυλ που σας ταιριάζει. Μια κουκέτα με ροδάκια όπως η παραπάνω σας δίνει την ευελιξία να τοποθετήσετε τα κρεβάτια όπου θέλετε. Αν επιλέξτε χαμηλή κουκέτα ή ψηλή κουκέτα είναι στο χέρι σας. Το μόνο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το ύψος του δωματίου. Αν είναι χαμηλοτάβανο το δωμάτιο, η χαμηλή κουκέτα είναι η μόνη λύση!

Koυκέτα παιδική με κουρτινάκια και...τσουλήθρα! 



Για να βρείτε φτηνή παιδική κουκέτα και προσφορές σε παιδικά κρεβάτια κάντε ένα απλό κλικ εδώ:
Παιδικό δωμάτιο



Ε-shop επίπλου και διασκόμησης Epiplonet




Ετικέτες , , , , ,