Τα μονόχωρα διαμερίσματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια της μόδας, γιατί έχουν μικρό ενοίκιο και ελάχιστα λειτουργικά έξοδα. Το μόνο πρόβλημα που έχετε μένοντας σε ένα σπίτι είναι η έλλειψη χώρου. Αν μένετε σε φοιτητικό σπίτι, μικρό διαμέρισμα, στούντιο ή γκαρσονιέρα και σας προβληματίζει δεν χρειάζεται να στίψετε το μυαλό σας για να σκεφτείτε πως θα χωρίσετε το χώρο, που θα αποθηκεύσετε τα ρούχα σας ή πως θα συνδυάσετε οπτικά κρεβάτοκάμαρα και καθιστικό. Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ιδέες διακόσμησης για στούντιο. Όλα μαζί σε ένα δωμάτιο! Γίνεται;

Ιδέες για διακόσμηση στούντιο-φοιτητικού σπιτιού



Φυσικά και γίνεται!

 Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πάσο της κουζίνας ως διαχωριστικό. Για να εξοικονομήσετε περισσότερο χωρο, βάλτε την κουζίνα σας κάτω από το πάσο.

Ακόμα μια ιδέα για διαχωριστικό χώρων είναι οι κουρτίνες.

 Κι αν σας εντυπωσίασαν οι κουρτίνες, που να δείτε και αυτές τις κατασκευές!





Άλλη μια ιδέα (που δεν σας συνιστούμε να την εφαρμόσετε σε σπίτι που νοικιάζετε!) είναι να φτιάξετε ένα πατάρι που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ως κρεβατοκάμαρα. Απαραίτητη προυπόθεση, το ψηλοτάβανο δωμάτιο!




Ιδέες για διακόσμηση στούντιο-φοιτητικού σπιτιού

Επιλέξτε έπιπλα που μπορούν  να χρησιμοποιηθούν με παραπάνω από ένα τρόπους. Για παράδειγμα ένα τραπέζι κουζίνας που διπλώνει (πτυσσόμενο) και γίνεται γραφείο είναι μια καλή λύση για εξοικονόμηση χώρου!Το ίδιο και ο καναπές που γίνεται κρεβάτι.
 
 Το χρώμα  είναι επίσης πολύ σημαντικό για ένα μικρό χώρο. Βάψτε ένα μόνο τοίχο με έντονο φωτεινό χρώμα ή βάλτε μια αντίστοιχη ταπετσαρία, για να μεγαλώσει τον χώρο στο δωμάτιο και για τους άλλους τοίχους επιλέξτε ουδέτερο χρώμα. Μην χρησιμοποιήσετε παραπάνω από δυο χρώματα για το ίδιο δωμάτιο γιατί κουράζουν το μάτι και κάνουν στο στούντιο σας να φαίνεται πιο μικρό.

Διαβάστε ακόμα: Ποιό είναι το κατάλληλο χρώμα για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού;

Ιδέες για διακόσμηση στούντιο-φοιτητικού σπιτιού






Από το e-shop επίπλου και διακόσμησης Epiplonet

Ετικέτες , , , ,