Πολλές φορές όταν βλέπουμε φωτογραφίες DIY (Do It Yourself) ξαφνιάζομαστε με το πόσο εφευρετικές είναι!Υπάρχουν χιλιάδες ιδέες για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας μόνοι μας, οικονομικά και έξυπνα. Σας παρουσιάζουμε 6 από αυτές, για να τις κάνετε μόνοι σας!

Κάντο μόνος σου: Φωτιστικό από μανταλάκια


Για να φτιάξουμε φωτιστικό στο σπίτι χρησιμοποιούμε ξύλινα μανταλάκια, τα οποία κολλάμε μεταξύ τους σε μια ξύλινη βάση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βάση από χοντρό χαρτόνι.  Στη συνέχεια παιρνάμε ανάμεσα τον μηχανισμό από ένα παλιό μας φωτιστικό ή αγοράζουμε καινούργιο από ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη. Με ελάχιστα χρήματα είναι έτοιμο! Ένα εντυπωσιακό φωτιστικό...

 Tip: Φτιάξτε το όσο ψηλό θέλετε!

Φωτιστικό κάντο μόνος σου

















Κάντο μόνος σου: Ραφάκια από καφάσια

ραφάκια κάντο μόνος σου


Ξεσκόνιστε αυτά τα παλιά καφάσια που έχετε στο σπίτι, περάστε τους και μια στρώση λούστρο και είναι έτοιμα να ξαναχρησιμοποιηθούν. Αν τα κρεμάσουμε στο τοίχο, για παράδειγμα, γίνονται κομψά και πρώτοτυπα ραφάκια! 


ραφάκια κάντο μόνος σουΑν πιάνουν τα χέρια σας, βιδώστε τέσσερα ροδάκια σε κάθε καφάσι και έχετε αμέσως τέλειες ξύλινες θήκες για να βάζετε τα περιοδικά ή τα παιχνίδια του παιδιού σας. 










Κάντο μόνος σου: Ρεσώ με δικές σας φωτογραφίες


Αυτά τα υπέροχα ρεσώ τα εχετε αγαπήσει πολύ και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τέτοιο αφιέρωμα. Θέλετε να σας θυμίσουμε πως φτιάχνονται; 










Κάντο μόνος σου: Κρεμαστάρια για τις κούπες

Χρειάζεστε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου. Μπορεί να είναι και παλιό παραθυρόφυλλο...βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει. Καρφώστε πάνω του μακριά καρφιά, έτσι ώστε να χωράνε πάνω τους άνετα χοντρές κούπες. Περάστε με λούστρο τα καρφιά για να μην σκουριάσουν... Και αυτό ήταν! Το αποτέλεσμα που βλέπετε στη φωτογραφία θα δώσει χρώμα και μια παιχνιδιάρικη διάθεση στη κουζίνα σας. 











Κάντο μόνος σου: Φωτιστικό από σουρωτήρι



Φωτιστικό κουζίνας-κάντο μόνος σου!



Για να φτιάξετε μόνοι σας αυτό το φοβερό φωτιστικό κουζινας χρειάζεστε μόνο ένα σουρωτήρι. Φροντίστε μόνο να είναι ανοξείδωτο για να μην καεί από την θερμοκρασία της λάμπας. Τοποθετήστε μέσα το ντουί (με χοντρό καλώδιο για να κρατάει το βάρος από το σουρωτήρι) και αυτό ήταν! Είναι το ιδανικό φωτιστικό για την κουζίνα. Συμφωνείτε; 

Κάντο μόνος σου: Επιτραπέζιο φωτιστικό από βαζάκια



Για να φτιάξουμε ένα κομψό επιτραπέζιο φωτιστικό παίρνουμε από το ντουλάπι της κουζίνας τρία γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας, αδειάζουμε την μαρμελάδα (!) και βάζουμε μέσα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Μπορούμε να τοποθετήσουμε το σετ στη βιβλιοθήκη ή ακόμα και στο κομοδίνο δίπλα στο κρεββάτι σου. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι όμορφο; 



Κάντο μόνος σου: Σετ μπάνιου από σπάγγο


Σετ μπάνιου-κάντο μόνος σου!
Αν έχει βαρεθεί το σετ μπάνιου που έχετε σπίτι σας είναι απλό! Καλύπτετε τις θήκες με χοντρό σπάγγο (σε ό,τι χρώμα θέλετε) και φαίνεται σαν καινούργιο. 

Αν πάλι δεν έχετε σετ μπάνιου και θέλετε να φτιάξετε ένα από την αρχή θα κάνετε το εξής: Τυλίγουμε το σπάγγο όπως δείχνει η φωτογραφία 2,  για να φτιάξουμε τη βάση της θήκης. Στη συνέχεια τοποθετούμε  πάνω του ένα ποτήρι (φροντίζουμε να έχει την ίδια διάμετρο με τη βάση) και τυλίγουμε σιγά σιγά γύρω του τον σπάγγο. Όταν τελειώσουμε απλώνουμε  μια στρώση κόλλα στον σπάγγο για να σταθεροποιηθεί και αφαιρούμε σιγά σιγά το ποτήρι. Το αποτέλεσμα; Θα το δείτε στη φωτογραφία 4! 



Για περισσότερες ιδέες DIY ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook!


Δημοσίευση by Epiplonet.

Ετικέτες , , ,