Στο e-shop της Epiplonet συχνά μας στέλνουν e-mail και μας ρωτούν ποιά είναι η σωστή θέση για το έπιπλο τηλεόρασης που μόλις παρέλαβαν. Η σωστή θέση του επίπλου τηλεόρασης δεν είναι τόσο θέμα διακόσμησης, όσο θέμα πρακτικό.  Από ποιά θέση πρέπει να παρακολουθούμε τηλεόραση, ώστε να μην κουράζονται τα μάτια μας; Διαβάστε τους 4 κανόνες που σας δίνουμε παρακάτω:  

1. Το έπιπλο της τηλεόρασης πρέπει να εφάπτεται του τοίχου ή να βρίσκεται τοποθετημένο ακριβώς απέναντι από το σημείο που καθόμαστε.  Το να παρακολουθούμε τηλεόραση διαγώνια δεν είναι ό,τι καλύτερο, γι' αυτό είναι καλύτερα να μην τοποθετήσουμε το έπιπλο τηλεόρασης σε γωνία. 




2. Η απόσταση του καναπέ από την τηλεόραση πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσια από το πλάτος της οθόνης. Για παράδειγμα αν έχουμε οθόνη 32 ιντσών, πρέπει να καθόμαστε 1.5 με 3 μέτρα μακριά.  Αν έχουμε τηλεόραση 40 ιντσών, η σωστή απόσταση είναι 2 με 5 μέτρα μακριά κ.ο.κ. 




3. Δεν πρέπει να τοποθετήσουμε το έπιπλο της τηλεόρασης ούτε πολύ κοντά αλλά ούτε πολύ μακριά από τον καναπε. Πρέπει να μπορούμε να δούμε όλη την οθόνη, χωρίς να γυρνάμε το κεφάλι μας. Αλλά από την άλλη, δεν πρέπει να υπερβάλλουμε με την απόσταση γιατί όταν καθόμαστε αρκετά μακριά, δυσκολευόμαστε να δούμε και κουράζουμε τα μάτια μας. 








4. Δεν τοποθετούμε το έπιπλο της τηλεόρασης σε σημείο που θα χτυπάει ο ήλιος ή θα έχει αντηλιά, γιατί δεν θα φαίνεται καλά η εικονα στην οθόνη της τηλεόρασης (θα γυαλίζει, θα κάνει ανάκλαση φωτός ή θα δείχνει θαμπά). 


Μπείτε στο e-shop της Epiplonet και βρείτε έπιπλα τηλεόρασης από γυαλί, ξύλο ή μαόνι σε εξαιρετικές προσφορές!


Ετικέτες , ,