Τα εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια που βλέπουμε στα περιοδικά διακόσμησης είτε για κορίτσια ή για αγόρι, δεν είναι άπιαστο όνειρο ακόμα και για τους γονείς που μπορούν να διαθέσουν λίγα χρήματα.Χρειάζεται ιδέες, φαντασία, δημιουργικότητα, ένα κουτί μπογιά ή απλά ένα πολύχρωμο χαρτόνι... και μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και μπορούν να μετατρέψουν ένα παιδικό δωμάτιο σε χώρο παραμυθιού! Ψάξαμε και βρήκαμε 8 οικονομικές ιδέες διακόσμησης για παιδικό δωμάτιο και σας τις παρουσιάζουμε!


Συμβουλές για να αλλάξουμε παιδικο δωμάτιο 


 1. Αγοράζουμε λευκό χαρτονάκι, όχι πολύ σκληρό και φτιάχνουμε με αυτό μικρά λουλούδια. Δεν είναι δύσκολο. Αν είναι στη κατάλληλη ηλικία, βάζουμε και το παιδί μας να συμμετέχει στη διαδικασία. (Μπορεί να εκπλαγείτε, γιατί έχοντας φρέσκες τις γνώσεις χειροτεχνίας από το σχολείο, μπορεί να το κάνει καλύτερα από σας!) Κολλάμε με blue tac τα λουλουδάκια σε ένα μονόχρωμο τοίχο, με έντονο χρώμα. Καθώς δεν πρέπει να βάζουμε πάνω από το παιδικό κρεββατάκι πράγματα που μπορούν να πέσουν (π.χ. πίνακες) αυτή η λύση είναι ιδανική για να διακοσμήσουμε τον τοίχο πάνω από το κρεββάτι ή την κούνια του παιδιού. 

 
2. Είναι πρωτότυπο και δεν το συναντάς συχνά στα παιδικά δωμάτια. Πολύχρωμο ταβάνι! Ένα ταβάνι με  ρίγες ή ζιγκ ζαγκ, σε χρώματα αντίστοιχα με αυτά της επίπλωσης μπορεί να αλλάξει με εντυπωσιακό τρόπο ένα παιδικό δωμάτιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κουτί μπογιά (αρκεί να μην υπερβάλλουμε με τα χρώματα παιδικού δωματίου που θα διαλέξουμε)!
Συμβουλές για να αλλάξουμε παιδικο δωμάτιοΣυμβουλές για να αλλάξουμε παιδικο δωμάτιο




3. Επειδή δεν έχουμε όλοι ταλέντο στη ζωγραφική, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε ολόκληρη... παράσταση στο τοίχο του παιδικού δωματίου. Μια απλή λεπτομέρεια, όπως αυτή που φαίνεται παρακάτω δίνει μια ξεχωριστή διακοσμητική πινελιά στο παιδικό δωμάτιο.


Συμβουλές για να αλλάξουμε το παιδικο δωμάτιο

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις επόμενες συμβουλές.

 DIY:6 οικονομικές συμβουλές για να αλλάξουμε το παιδικό δωμάτιο (ΜΕΡΟΣ Β)













Ετικέτες , , , ,