Κανείς δεν αφιερώνει θέματα στα πουφ, ούτε εξυμνεί τη διακοσμητική τους αξία. Όμως η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται σε κάθε σπίτι. Ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετά πουφ. Ταιριάζουν παντού, σε οποιοδήποτε χώρο, σε ότι είδους διακόσμηση σου αρέσει.

Σήμερα σου δείχνω πουφ με πολλή φαντασία και χρώμα. Μπορεί να είναι λίγο τρελούτσικα, το στυλ τους όμως είναι παγκόσμιο. Αντλούν έμπνευση από την οικολογία, την ανακύκλωση των υλικών, το patchwork, από διαφορετικές κουλτούρες και τάσεις. 

Υφασμάτινο δερμάτινο σκαμπό 

Ένα τέτοιο πουφ μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να κάνει το σπίτι σου λίγο πιο χιπ. Να μπει σε ένα νεανικό δωμάτιο ή να προσθέσει ένταση σε έναν χώρο.

Μοντέρνο σκαμπό-πουφ σε τιμή προσφοράς 

Τα υλικά επίσης απογειώνουν τη φαντασία. Ότι μπορείς να φανταστείς μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για το πουφ: κομμάτια από πουλόβερ, τζιν υφάσματα, πλεχτά με το βελονάκι, κρόσια από παλιά ρούχα και καλύμματα, χρώματα και σχέδια, πετροπλυμένα υφάσματα, τα πάντα είναι εδώ.

Κάποια από τα πουφ που θα δεις δίνουν μια ρετρό αίσθηση, κάποια μια πιο ρομαντική, όλα είναι νεανικά και χαρούμενα. Όλα επίσης αφήνουν την αίσθηση της μοναδικότητας, μιας και είναι φτιαγμένα στο χέρι, το κάθε ένα ξεχωριστά.

Πουφ σε πολύχρωμο μοτίβο 



Το σκαμπό πουφ μπορεί να έχει πολλές μορφές. Μπορεί να είναι λουλουδάτο και εξ ολοκλήρου κεντημένο με βελονάκι στο χέρι (η μόδα προστάζει πλεχτά και προστάζει επίσης να βγάλουμε από τα χρονοντούλαπα ότι προικώο μας έχουν κληρονομήσει οι μανάδες και οι γιαγιάδες μας σε βελονάκι και αντί να ξινίσουμε τα μούτρα μας να τα βάλουμε κάτω και να τα μετατρέψουμε από μαξιλαράκια, σε πουφ, σε κορνίζες αλλά και σε φωτιστικά – αυτό λέγεται upcycling).

Χειροποίητο σκαμπό πουφ από υφάσματα διάφορα 



Σκαμπό μάλλινα σε διάφορα χρώματα 


Αν πάλι δεν πιάνει το χέρι σου τόσο τρελά, το αγοράζεις το πουφ και εντυπωσιάζεις μια χαρά.
Σκαμπό από δέρμα αγελάδας 
Μπορεί επίσης να είναι απαλό και χνουδωτό και μαλακό, ότι πρέπει για το παιδάκι σου.

Πλεγμένο στο χέρι με βελονάκι μάλλινο 




Ή μπορεί να μοιάζει με μπαλωμένο όπου κομμάτια από αγνό παρθένο μαλλί ενώνονται με περίτεχνες ραφές για να αφήνουν την αίσθηση του παλιού.
Πουφ με μαλλί 


Να είναι ένα αναπάντεχο patchwork από δέρμα και ύφασμα τζιν που θα φωτίσει το χώρο και θα σου φτιάχνει τη διάθεση.
Μπορεί να είναι φτιαγμένο από κομμάτια πουλόβερ (ναι, κομμάτια πουλόβερ!) ή να είναι πετροπλυμένο και να σου θυμίζει τα νιάτα σου τότε που ήσουν πιο εναλλακτικός και πίστευες ότι θα αλλάξεις τον κόσμο .

Σκαμπό από τυλιγμένα ρολά πουλόβερ 



Όπως και να είναι, δύο είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όλων των πουφ που σου δείχνω: το μεράκι και η φαντασία. Δείτε κι άλλα σχέδια εδώ: 




Ετικέτες