Παρασκευή σήμερα και για να σου μπαίνουν ιδέες που θα τις επεξεργαστείς με την ησυχία σου το Σαββατοκύριακο, έχω μαζέψει άλλα 5 πολύ εύκολα tips που αν τα έχεις υπόψη θα σε γλιτώσουν από πολλά διακοσμητικά διλήμματα μεν, μπορούν να σε βοηθήσουν να ανανεώσεις το χώρο σου με πολύ απλές κινήσεις δε.

Βάλε λευκό

Υπάρχει η ισχυρή πιθανότητα να μην βαρεθείς ποτέ ένα λευκό δωμάτιο. Το λευκό είναι καμβάς. Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια, είτε φτιάχνεις το χώρο σου για πρώτη φορά, είτε θες να προσθέσεις στοιχεία και φοβάσαι για το αποτέλεσμα, είτε αγαπάς να έχεις έπιπλα σε έντονα χρώματα, όπως στη διπλανή εικόνα όπου ο καταπράσινος καναπές φαίνεται απίθανος στο λευκό φόντο.

 

Mix-and-match

Μην αφήσεις το σπίτι σου να μοιάζει σαν αποστειρωμένη έκθεση επίπλων.

Μην φοβηθείς να μπλέξεις διαφορετικά αγαπημένα σου αντικείμενα όπως εδώ όπου καμία καρέκλα δεν είναι όμοια με την άλλη.


Επίσης, μη φοβηθείς να ανακατέψεις διαφορετικά διακοσμητικά στυλ στον ίδιο χώρο, αν αυτά εκφράζουν την προσωπικότητα σου.

  Βάλε φυτά

Μερικά φυτά στον χώρο δεν βλάπτουν ποτέ.

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί, είναι ένα όμορφο διακοσμητικό, είναι μια πινελιά χρώματος.

Ειδικά, αν θες να συνεχίσεις τη ροή του πράσινου χρώματος σε ένα χώρο και παιδεύεσαι πως να το κάνεις, μην ξεχνάς ότι μπορείς πάντα να βάλεις κάπου ένα όμορφο φυτό.

 

Χρησιμοποίησε σωστά το φωτισμό

Φρόντισε ο φωτισμός σου να έχει επίπεδα. Με άλλα λόγια, να χρησιμοποιείς κι άλλες πηγές φωτός εκτός από τα κλασικά φωτιστικά της οροφής.


Είναι απαραίτητο να έχεις λαμπατέρ τουλάχιστον στην κρεβατοκάμαρα σου και φωτιστικά δαπέδου στο σαλόνι σου.

Δεν χρειαζόμαστε πάντα την ίδια ένταση φωτός. Άλλος είναι ο φωτισμός όταν χαλαρώνουμε και φτιάχνουμε ατμόσφαιρα και άλλος όταν διαβάζουμε ή είμαστε μαζεμένοι γύρω από το τραπέζι.

  Βάλε ένα πραγματικό χαλάκι στο μπάνιο

Αν θες να αναβαθμίσεις το μπάνιο σου μπορείς να αλλάξεις το κλασικό πατάκι με ένα αληθινό χαλάκι (δεν χρειάζεται ούτε να είναι περσικό, ούτε να είναι ακριβό).

Η διαφορά που θα κάνει στο συνολικό αποτέλεσμα είναι τεράστια.

Aν θες κι άλλες ιδέες διακόσμησης, ακολούθησέ μας στο Facebook. Τα λέμε εκεί! Καλό Σαββατοκύριακο...





Ετικέτες ,