Modern living room with striped wallpaper | Modern living rooms | Contemporary living rooms | PHOTO GALLERY | Housetohome.co.uk
Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι καλή. Σημαντικός λόγος ύπαρξης αυτού του μπλογκ εξάλλου είναι να προσθέτει λίγη ομορφιά στη ζωή μας και να μας βοηθάει να ταξιδεύουμε από την πραγματικότητα με εικόνες από υπέροχα σπίτια.

Παρόλα αυτά, όλοι μας έχουμε επαφή με την πραγματικότητα. Για αυτό και από δω ποτέ δεν έχουμε δείξει λύσεις που κοστίζουν.

Ίσα ίσα, συνέχεια δίνουμε έμφαση στο πως να πάρεις ιδέες από πανέμορφα σπίτια και στο πως να τις προσαρμόζεις στο βαλάντιο σου  για να αποκτήσεις το σπίτι που ονειρεύεσαι όσο πιο έξυπνα, δημιουργικά και οικονομικά γίνεται.


Για αυτό το λόγο και το σημερινό ποστ είναι αφιερωμένο στην οικονομία, με αποδείξεις και νούμερα. Θα σας δείξω 3 μοντέρνα, ξεχωριστά καθιστικά και πως ακριβώς μπορείς να τα αποκτήσεις με εντυπωσιακά λίγα χρήματα.Και τα 3 καθιστικά είναι μοντέρνα αλλά με διαφορετικό τρόπο το καθένα.

Σαλόνι Νο 1: Μοντέρνο, ζεστό, χρωματικά τολμηρό
Modern cosy living room | Modern living rooms | Contemporary living rooms | PHOTO GALLERY | Housetohome.co.uk
yellow bloomΑυτό το σαλόνι το επέλεξα γιατί ο συνδυασμός των χρωμάτων του είναι εξαιρετικός.

Είναι εξάλλου προφανές ότι ο πιο οικονομικός τρόπος να μεταμορφώσεις ένα χώρο είναι να πάρεις ένα χρώμα και να τον βάψεις.

Αυτό το δωμάτιο λοιπόν ξεκινάει με ένα τολμηρό χρώμα στον τοίχο (αυτό τον κάνει ξεχωριστό) και γύρω από αυτό το χρώμα χτίζεται όλο το δωμάτιο.

Δίπλα σου έχω την αντίστοιχη χρωματική παλέτα από το Design Seeds.



Αν δεν θες μουσταρδί καναπέ, όπως είναι αυτός της φωτογραφίας, μπορείς μια χαρά να πάρεις κι έναν πολύ όμορφο σε κάποια απόχρωση του μπεζ. Ταιριάζει, το βλέπεις και στην παλέτα.
Εδώ σου δείχνω έναν πολύ μοντέρνο καναπέ, που γίνεται και κρεβάτι και που κοστίζει μόνο 380 ευρώ. Επίσης τον συνδυάζω με ένα πολύ ιδιαίτερο γυάλινο τραπεζάκι με πρωτότυπη μαύρη βάση. Έχουμε ξαναπεί πως σε κάθε σπίτι χρειάζεται μια πινελιά μαύρου.  Το δε τραπεζάκι, που είναι και τόσο ασυνήθιστο, κοστίζει μόνο 135 ευρώ. Το μόνο που σου μένει είναι ένα πινέλο κι ένα κουτάκι χρώμα. Και μερικά καδράκια με μαύρη κορνίζα. Και καθάρισες. Έτοιμο το καθιστικό.
Σαλόνι Νο 2 : Το νεανικό μοντέρνο. Στυλιζαρισμένο, έντονο, παιχνίδι αντιθέσεων.
Contemporary living room with lime green accents | Modern living rooms | Contemporary living rooms | PHOTO GALLERY | Housetohome.co.uk
Αυτό το δωμάτιο είναι ακόμα πιο μοντέρνο. Επιτίθεται στις αισθήσεις σου με έναν τρόπο γεμάτο νεανικό ενθουσιασμό. Κι εδώ ο χώρος γίνεται μοναδικός εξαιτίας του παιχνιδιού με τη διχρωμία.

Ο σκούρος καναπές συνδυάζεται με το λάιμ του καθίσματος και των άλλων λεπτομερειών του χώρου. Προφανώς και η καρέκλα δεν χρειάζεται να είναι μια πανάκριβη Panton. Ο καναπές επίσης μπορεί να είναι οποιοδήποτε σκούρο χρώμα, γκρι ας πούμε που είναι και ευκολοσυνδύαστο. Ένα τραπεζάκι σε wenge συμπληρώνει ιδανικά την όλη εικόνα.

Ο καναπές είναι ο ίδιος με αυτόν που σου έδειξα πιο πάνω, απλά σε διαφορετική απόχρωση. Το τραπεζάκι είναι από δρυ, στιβαρό, με αποθηκευτικό χώρο και σε wenge. Κοστίζει μόνο 180 ευρώ. Οι καρέκλες είναι της Gaber. Είναι η Moema και η Big Bang, για τις οποίες σου έχω ξαναμιλήσει.
Σαλόνι Νο 3 : Το μοντέρνο-κλασικό. Ζεστό, οικείο, διαχρονικό.
Quirky modern living room | Living room decoration | Livingetc | Housetohome
Υπάρχουν πολλοί που θέλουν το μοντέρνο τους σαλόνι να έχει μια διακριτικότητα και μια διαχρονικότητα. Αυτοί που δεν είναι τολμηροί χρωματικά και φοβούνται τα παιχνίδια των αντιθέσεων. Αυτοί που φαντάζονται το σπίτι τους ως έναν ζεστό χώρο χαλάρωσης.

Υπάρχουν επίσης τυχεροί ανάμεσα μας που στο σπίτι τους έχουν υπέροχα ξύλινα πατώματα.

Τι να συνδυάσεις σε αυτή την περίπτωση; Μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλεις στο σπίτι σου ουδέτερα μεν, αλλά ζεστά χρώματα. Όπως το μπεζ, το πράσινο, το καφέ.

Εδώ θα σου δείξω 2 πολύ συμφέρουσες ιδέες για καναπέ. Ο λόγος που σου δείχνω αυτούς τους 2 καναπέδες είναι γιατί είναι μοντέρνοι, ταιριάζουν σε κάθε σπίτι και, πίστεψε με, έστω και από περιέργεια δες τους. Δεν θα πιστέψεις πόσο οικονομικοί είναι.
Ο ένας είναι της Istikbal, η οποία είναι μια εταιρεία που έχει με το παραπάνω κερδίσει το μερίδιο της στην ελληνική αγορά. Ο λόγος είναι ότι κατασκευάζει γερά, ποιοτικά έπιπλα σε πολύ χαμηλές τιμές. Ο μπεζ λοιπόν γωνιακός καναπές είναι της Istikbal. Γίνεται και κρεβάτι και κοστίζει 530 ευρώ. Ο άλλος, που βγαίνει σε μπεζ και σε καφέ χρώμα, με το inox πόδι, είναι ακόμα πιο οικονομικός, κοστίζει μόνο 385 ευρώ.

Και τις 3 ιδέες για σαλόνι τις πήρα από το House to Home.

Ετικέτες , , , , , ,