Σήμερα θα σε ταξιδέψω στην μακρινή Αυστραλία, όπου θα σου δείξω ένα σπίτι που μοιάζει πολύ με μεσογειακό και που είναι πραγματικά υπέροχο.

Θα το ζηλέψεις γιατί είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι βαρυφορτωμένο με έπιπλα όμως. Είναι διακοσμημένο σε κλασικές γραμμές και αποπνέει ζεστασιά, άνεση και χαλαρότητα.

Είναι ένα από αυτά τα σπίτια που σε κάνουν να πιστεύεις ότι ο ιδιοκτήτης τους περνάει πολύ όμορφα μέσα τους, είναι καλοζωισμένο δηλαδή και προσεγμένο, χωρίς να έχει βαριά διακόσμηση ή να μοιάζει δήθεν. Αν σου αρέσουν τα κλασικά έπιπλα, αυτό θα το λατρέψεις και θα πάρεις και πολλές ιδέες.



Ας ξεκινήσουμε με το εξωτερικό του. Δεν μοιάζει ειδυλλιακό;
Όπως θα δεις μεγάλο κομμάτι του σπιτιού είναι στρωμένο με ωραία πλακάκια στο χρώμα της τερακότας, κάτι που πολύ μας βολεύει μιας που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επίσης πλακάκια για δάπεδο ενώ τα περισσότερα σπίτια που φωτογραφίζονται έχουν ξύλινα πατώματα (και εκεί πέρα όλη η διακόσμηση αλλάζει, βασίζεται κατά πολύ στην γλύκα και τη ζεστασιά του ξύλου). Οπότε είναι μια ευχάριστη σύμπτωση, που το υπέροχο αυτό σπίτι που έρχεται από την άλλη άκρη του κόσμου, έχει τα ίδια πατώματα που θα μπορούσες να είχες κι εσύ.

Σαλόνι


Πως θα το πετύχεις: Πολυθρόνες

Θα τοποθετήσεις σοφά μερικές πολύ ιδιαίτερες καρέκλες και πολυθρόνες, τόσο στο σαλόνι όσο και στην τραπεζαρία, αν θέλεις. Μια τακτική που αν κοιτάξεις προσεκτικά τις φωτογραφίες ακολουθείται κατά κόρον.

Πως θα το πετύχεις: Τραπέζια

Κουζίνα - Τραπεζαρία

Πώς θα το πετύχεις: Καρέκλες τραπεζαρίας

Κρεβατοκάμαρα


Πώς θα το πετύχεις: Μπουφές-κονσόλα-συρταριέρα-κομοδίνα

Ιδιαίτερα κομμάτια : πασπαρτού

Κομμάτια πασπαρτού που θα τραβήξουν το βλέμμα πάνω τους, που δεν είναι καθόλου συνηθισμένα και που δεν προδίδουν το ύφος του σπιτιού, αντιθέτως το ενισχύουν.

Εξωτερικός χώρος

Πως θα το πετύχεις: Έπιπλα κήπου-βεράντας

Θα βάλεις μια ωραία μεταλλική τραπεζαρία στο μπαλκόνι σου, που δίνει έναν τόνο αριστοκρατικό και διαχρονικό.
Κοίτα τη φοβερή θέα που έχει τόσο από τα δωμάτια όσο και από την κουζίνα.
Και η είσοδος! Την αφήσαμε για το τέλος.
Ελπίζω να σας άρεσε το μικρό ταξίδι μας!
via

Ετικέτες , , ,