Όπως καταλάβατε σήμερα θα μιλήσουμε για καναπέδες και μάλιστα γκρι. Αγαπημένο χρώμα για λόγους που έχουμε διεξοδικά συζητήσει σε παλιότερο ποστ,  το οποίο πολλοί προτιμούν για το σαλόνι τους (το γκρι είναι από τις πιο ασφαλείς επιλογές θα έλεγα, μαζί με το χρώμα της κρέμας και το λευκό).

Χρώμα λοιπόν που επιτρέπει άπειρες συνδυαστικές και σχεδιαστικές παρεμβάσεις στον υπόλοιπο χώρο, ενώ ταυτόχρονα κάνει τον καναπέ να δείχνει πάντα κομψός και σοφιστικέ. 
Οπότε σας έχω μαζέψει μερικούς πολύ όμορφους γκρι καναπέδες, τόσο γωνιακούς, όσο και διθέσιους/τριθέσιους. Καθώς και μερικά tips για το πως να τους απογειώσετε στυλιστικά!


Γκρι καναπές που γίνεται κρεβάτι 








Ξεκινάμε με 2 επιλογές σε ανοιχτό και σε σκούρο γκρι.


Μοντέρνος γωνιακός καναπές σε γκρι ανοιχτό
Για να τα συγκρίνεις. Είναι σε ψυχρές αποχρώσεις του γκρι, ο δε αριστερά είναι σχεδόν μαύρος και συνδυάζεται τέλεια (μέσω της αντιθετικής τους φύσης) με τραπεζάκι από κορμό δέντρου (για τα οποία θα πούμε περισσότερα παρακάτω).




Άλλος ιδανικός τρόπος να συνδυάσεις τον γκρι καναπέ σου είναι με ένα τραπεζάκι από γυαλί και μέταλλο. Το αγαπημένο μου είναι αυτό που σου δείχνω από κάτω, για πολύ εντυπωσιακό και δραματικό αποτέλεσμα με λίγα χρήματα:

 Τραπεζάκι από γυαλί και μέταλλο
Άλλα μπορείς να βρεις και πιο απλά και διακριτικά, που ταιριάζουν ιδιαίτερα με τον καναπέ.
Και φυσικά τίποτα δεν αποκλείει το να συνδυάσεις το γκρι με ένα ωραίο, μοντέρνο, ξύλινο τραπεζάκι.

Τραπεζάκι σαλονιού με γωνία που αλλάζει 


Χαμηλό τραπέζι σαλονιού από κορμό δέντρου
Κι αυτή η τάση δεν είναι παρά τα ξύλινα έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο και μασίφ κορμούς δέντρων. Στην προκειμένη, τα τραπεζάκια είναι το ένα από ενιαίο κορμό και το άλλο από κολλάζ μικρών στρογγυλών κορμών δέντρου.
Τραπέζι σαλονιού από κορμούς δέντρων 

Αυτό το στυλ δίνει κάτι industrial στο όλο λουκ, που επίσης είναι διαχρονικά μια από τις πιο ισχυρές και ενδιαφέρουσες διακοσμητικές τάσεις.  Γενικά, το στυλ με το ακατέργαστο ξύλο, το έχουμε συζητήσει και παλιότερα. Είναι γιατί εμφανίζεται πολύ συχνά τελευταία.


Και τώρα ήρθε η ώρα να σου δώσω μερικά  tips σχετικά με το πως με λίγες επεμβάσεις (πχ όμορφα μαξιλάρια) και κατάλληλες χρωματικές επιλογές μπορείς να απογειώσεις τον γκρι καναπέ σου και το σαλόνι σου.










Αν με ακολουθείς στο Pinterest θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι υπάρχει ένα board που ονομάζεται colors, που συνεχώς εμπλουτίζεται με χρωματικούς συνδυασμούς, για να βοηθάει τους φίλους και τους αναγνώστες του μπλογκ.
Εδώ με τη βοήθεια εικόνων θα σου δείξω με πόσα άλλα χρώματα μπορείς να απογειώσεις τον γκρι καναπέ, σε όποια απόχρωση κι αν τον έχεις διαλέξει.

Καταρχήν το γκρι πάει τρομερά με όλα τα πράσινα, λάιμ και κίτρινα, αυτό ισχύει και για το ανοιχτό και για το σκούρο.


Επίσης, το ανοιχτό γκρι δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα με τα γαλάζια, τα τιρκουάζ, τα κοραλλί και όλα τα κόκκινα γενικότερα.

Το ίδιο ισχύει και για τις σοκολατί και καφέ αποχρώσεις.

Αλλά όπως βλέπεις δίπλα και για τα μωβ και φούξια.


Το μόνο που σου μένει, είναι να αποφασίσεις πως θέλεις να είναι το συνολικό αποτέλεσμα.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Δες κι αυτό:

Xρωματικοί συνδυασμοί για ένα γκρι καναπέ...

Ετικέτες , , , ,