Σήμερα λέω να εγκαινιάσω μια σειρά από post που θα έχουν ως αντικείμενο το χώρο στον οποίο περνάμε σημαντικό μέρος της ζωής μας: την κουζίνα.
Τα τραπέζια κουζίνας είναι λοιπόν το θέμα μας.
Και όχι όποια-όποια, αλλά η πιο μοντέρνα εκδοχή τους: Τα γυάλινα τραπέζια κουζίνας τα οποία είναι συνήθως φτιαγμένα από κρύσταλλο ασφαλείας (tempered glass) που είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το κοινό γυαλί και που έχουν σκελετό χρωμίου για μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εύκολα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι κάνουν αυτά τα τραπέζια ιδανικά για τη χρήση που προορίζονται. Ένα τραπέζι κουζίνας πρέπει να έχει ανθεκτική επιφάνεια καθώς θα χρησιμοποιείται πολύ και ανθεκτικά πόδια για ευνόητους λόγους (αν είχαμε μια δεκάρα για κάθε φορά που βάζοντας την καρέκλα στη θέση της την κοπανάμε στα πόδια του τραπεζιού θα ήμασταν όλοι πλούσιοι).

Τα πλεονεκτήματα τους όμως δε σταματούν εδώ. Προφανώς ένα τραπέζι φτιαγμένο από γυαλί είναι πολύ μοντέρνο. Επίσης το γυαλί ως υλικό που αντανακλά το φως και αφήνει να φανούν όλες οι λεπτομέρειες ενός χώρου, δε γεμίζει ασφυκτικά ακόμα και κουζίνες λίγων τετραγωνικών.
Επιπλέον αυτά τα τραπέζια έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν σε διάφορα χρώματα (από το διαχρονικό λευκό και το classy μαύρο ως το γαλήνιο πράσινο και το φωτεινό πορτοκαλί), έτσι ώστε να ταιριάζουν με άπειρους συνδυασμούς ντουλαπιών, πλακακίων και χρωματικών επιλογών στους τοίχους, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ένα πιο ιδιαίτερο και οπτικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Σας έχω λοιπόν μερικά τραπέζια κουζίνας από τη συλλογή μας τα οποία τα βρίσκω τόσο όμορφα, πρακτικά και ευκολοσυνδύαστα που νιώθω με σιγουριά ότι θα σας αρέσουν.
Για το πως να συνδυάσεις τις κατάλληλες καρέκλες θα μιλήσω σε επόμενο post.

Ετικέτες