copper pendant lighting
Σήμερα λέω να σας δείξω φωτιστικά. Και συγκεκριμένα λέω να ασχοληθούμε με την κατηγορία κρεμαστών φωτιστικών οροφής (μονόφωτων ή πολύφωτων) που διεθνώς ονομάζεται Pendant Light, γιατί πέφτουν από το ταβάνι και στολίζουν το σπίτι όπως ένα μενταγιόν το γυναικείο λαιμό.
Τα Pendant, που συνήθως είναι κρεμαστά μονόφωτα φωτιστικά οροφής, είναι η τελευταία τάση της διακοσμητικής. Αν ψάξετε λίγο στο ίντερνετ πολύ γρήγορα θα ανακαλύψετε με πόσο ενθουσιασμό οι μεγαλύτερες εταιρείες και σχεδιαστές συναγωνίζονται για το πως θα παρουσιάσουν το πιο όμορφο, ιδιαίτερο και σχεδιαστικό μοναδικό Pendant.

Ούτως ή άλλως, αυτά τα φωτιστικά τα χαρακτηρίζει η διακριτικότητα και ο κομψός σχεδιασμός. Είναι ιδανικά για κουζίνες και κρεβατοκάμαρες, ενώ όταν χρησιμοποιούνται στη σειρά, διακοσμούν εξαιρετικά μια τραπεζαρία.

Αυτή η διακριτικότητα τους και Pendant lightingτο γεγονός πως και λόγω του σχήματος τους, αφήνουν πολλά περιθώρια στο σχεδιαστή για να δημιουργήσει κάτι εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο, με καθαρές γραμμές και χωρίς περιττές υπερβολές, τα κάνει ταυτόχρονα μοντέρνα όσο και διαχρονικά. Εξάλλου η ιδέα αυτών των φωτιστικών, μόνο νέα δεν είναι. Υπάρχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό και κατά περιόδους μάλιστα συγκεκριμένα σχέδια και στυλ επανέρχονται στο προσκήνιο.
Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι πως δε μπορείς εύκολα να βαρεθείς ένα τέτοιο φωτιστικό. Και είναι εξίσου δύσκολο να μετανιώσεις που το αγόρασες γιατί θεωρείς ότι δεν είναι πια στη μόδα.



Onion Pendant by Verpan 02 Onion pendant lamp by Verpan
Σε αντίθεση με εντυπωσιακούς πολυελαίους που μπορεί να τους είδες, να ενθουσιάστηκες και σε λίγα χρόνια να έχει αλλάξει η μόδα άρδην, οπότε μένεις να τους κοιτάς και να μην σε εντυπωσιάζουν πια, αντιθέτως αναρωτιέσαι πως ξόδεψες τόσα χρήματα για κάτι που πλέον μπορεί να σου φαίνεται βαρυφορτωμένο και ξεπερασμένο και όχι το απαύγασμα του καλού γούστου όπως νόμιζες αρχικά (όλοι μας το έχουμε πάθει) είναι δύσκολο να νιώσεις έτσι για ένα φωτιστικό τέτοιου είδους. Η απλότητα και η καθαρότητα στο σχεδιασμό δε γίνεται ποτέ εύκολα βαρετή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ειδικά όταν αγοράζουμε πράγματα που θα μείνουν μαζί μας για πολύ καιρό.
Ήρθε η ώρα να δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή σχέδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

The Onion Pendant Light by Verpan



Benjamin Hubert’s ‘Loom’ for the Swedish lighting manufacturer ZERO
Σας προτείνω ακόμα
lamp1 lamp4 lamp2 lamp3

Ετικέτες