Σετ Αλουμινίου Κήπου LeilaΣτο προηγούμενο post συζητήσαμε για ξύλινα έπιπλα κήπου και βεράντας, μια διαχρονική λύση που ταιριάζει παντού.
Σε αυτό το post θα μιλήσουμε για την άλλη μεγάλη τάση στα έπιπλα κήπου και βεράντας, τα έπιπλα αλουμινίου, μια πιο μοντέρνα επιλογή, εξαιρετικά ανθεκτική και καλαίσθητη. Ο σκελετός αλουμινίου σε συνδυασμό με το υλικό wicker, κάνει τα σετ αλουμινίου ανθεκτικά τόσο στη ζέστη όσο και στο κρύο.

Το wicker είναι ένα σκληρό, σφιχτά πλεγμένο και άκαμπτο υλικό που χρησιμοποιείται ευρύτατα στα έπιπλα. Είναι ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα εύρωστο και αποτελεί ιδανική επιλογή για έπιπλα που μετακινούνται συχνά, όπως τα έπιπλα βεράντας.
Η τεχνική που χρησιμοποιείται σήμερα είναι γνωστή από την αρχαιότητα ακόμα! Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έφτιαχναν ψάθινα έπιπλα πλέκοντας διάφορα φυτικά υλικά γιατί τα θεωρούσαν από τότε ιδανικά για έπιπλα εξωτερικού χώρου. Σήμερα βέβαια δε χρησιμοποιούνται μόνο φυτικές ίνες αλλά και πλαστικές.
Τραπεζαρία αλουμινίου με λευκό σκελετό Honolulu
Η ιστορία του ψάθινου επίπλου ξεδιπλώθηκε στα μάτια των αρχαιολόγων όταν, ψάχνοντας για τον χαμένο πολιτισμό των Φαραώ, ανακάλυψαν δεκάδες έπιπλα φτιαγμένα από καλάμια τα οποία άντεχαν ακόμα μετά από τόσες χιλιετίες.
Σετ αλουμινίου Atlanda με ιδιαίτερο σχέδιο
Η δημοτικότητα αυτών των επίπλων εξαπλώθηκε από την Αίγυπτο στη Ρώμη και ακολούθως σε όλη την Ευρώπη και τελικά και στην Αμερική. Στην αλλαγή του 20ου αιώνα μάλιστα η αισθητική αυτών των επίπλων έφτασε να επηρεάζεται άμεσα από το κίνημα της Τέχνης που ονομάστηκε Arts and Crafts.
Τραπεζαρία αλουμινίου Malawi σε ματ σκελετό
Σήμερα, όπως προείπαμε, υπάρχουν δύο τύποι wicker επίπλων, τα φυσικά και τα συνθετικά. Ενώ το φυσικό είναι γνωστό για τη δύναμη και την αντοχή του καθώς και για την ομορφιά και την άνεση του, απαιτεί συντήρηση για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Ο συνθετικός τύπος συχνά φτιάχνεται από καλώδιο υψηλής αντοχής τυλιγμένο σε χαρτί και πλαστικό ή ρητίνη και είναι προτιμότερος για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Σας προτείνω ακόμα:
Τραπέζι Εξωτερικού Χώρου Μεταλλικό Sar-201156 Καρέκλα Kήπου Αλουμινίου Sar-106067
Καρέκλα Κήπου Αλουμινίου Sar-201031 Καναπές Κήπου αλουμινίου σε ιβουάρ Wicker sar-106567
Σετ τραπεζαρία εξωτερικού χώρου με έξι καρέκλες sar-201804 Τραπέζι Γυάλινο Κήπου από Αλουμίνιο Sar-106841

Ετικέτες